"Osa uhkasi turpakäräjillä ja jotkut oikeilla käräjillä" – Yllätystempauksen viime kesänä tehnyt Kasperi Luoma järjestää sateenkaariliputuksen pian noin 50 taloyhtiössä Helsingissä

Viime vuoden yllätystempauksen saama palaute oli valtaosin ylistävää.

Kruununhaassa ja Katajanokalla nostetaan ensi lauantaina pride-lippu salkoon 50 taloyhtiössä.

Kiinteistöhuolto Määtän toimitusjohtaja Kasperi Luoma kertoo, että lippuja on vähemmän tänä vuonna kuin viimeksi, sillä viime kesän pride-viikolla Luoma työntekijöineen toteutti liputuksen "yllätysvetona".

Tuolloin kiinteistöhuolto nosti liput salkoon kaikissa noin 200:ssa huoltamassaan taloyhtiössä.

– En kertonut asiasta kuin muutamalle asukkaalle, joiden kanssa juttelin, että uskallettaisiinko tehdä tällainen, Luoma kertoo.

"Miten teitte lapsen?" – Karoliina listasi kysymykset, joita naisparille heitetään kevyesti, mutta heterovanhemmilta ei kysytä koskaan

Tänä vuonna liputus on edennyt hieman virallisemman kaavan mukaan, sillä Luoma lähestyi keväällä huoltamiensa taloyhtiöiden isännöitsijöitä ja pyysi näitä kysymään haluavatko asukkaat liputuksen.

– 50 hyväksyvää vastausta on tullut, kolme on kieltäytynyt ja valtaosa ei ole tehnyt päätöstä, Luoma sanoo ja toteaa, ettei tieto ole ehkä kulkenut toivotusti.

– Tunnen asukkaita aika hyvin, joten sieltä tulee lauantaina varmaan kyselyitä, että miksi ei meillä liputeta, vaikka kaikille kahdellesadalle taloyhtiölle on viesti mennyt.

Myös asiakkaina olevilta valtionhallinnon kohteilta on tullut Luomalle toiveita pride-liputuksesta.

Viime vuoden yllätystempauksellaan Määttä sanoo halunneensa tuoda esiin tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta sekä toisaalta myös Kruununhaan ja Katajanokan kaupunginosien edistyksellisyyttä. Hänellä oli luottoa siihen, että kannatusta löytyy.

– Idea oli kytenyt aiempina vuosina ihmetellessäni ja ihastellessani Pride-kulkuetta. Viime keväänä päätin tilata pari sataa lippua.

Määtän tempaus saikin valtavasti myönteistä huomiota ja kuvia värikkäiden lippujen rivistöistä kaduilta jaettiin ahkerasti somessa.

– Se oli iso menestys ja toi onnistumisen tunnetta, vaikka muutama uhkasivat turpakäräjillä ja jotkut ihan oikeilla käräjilläkin, sanailee Määttä.

STT: Suurin osa Suomen Pride-tapahtumien järjestäjistä on kohdannut häirintää

Lippuja oli yli 190 ja noin 10 taloyhtiötä halusi, että lippu otetaan alas.

– Jotkut suuttuivat ja repivät oman talon lipun alas, mutta meillä on monet hyvät keskustelut olleet sen jälkeen, kertoo Määttä, joka painottaa olevansa hyvissä väleissä huoltamiensa talojen asukkaiden kanssa.

Hän toivoo, että sateenkaariliputus yleistyisi taloyhtiöissä laajemminkin.

Pride-kulkue marssii lauantaina 2. heinäkuuta Senaatintorilta Kaivopuistoon, jossa järjestetään kansanjuhla.

Espoossa on jo sateenkaaripenkkejä, Helsinki teki historiaa vuonna 2020 – "Ei ole keneltäkään pois, hyvähän se on että kansa sivistyy"

Maalataanko Helsingin keskustaan sateenkaaritie? – Olisi laatuaan ensimmäinen koko Suomessa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut