Nämä Helsingin kauppapaikat kiinnostavat Keskoa – Kauppajätin paikallisjohdossa on nyt pitkän linjan kokoomuspoliitikko

– Meillä on kova toive saada K-supermarket Bulevardin eteläpuoleiseen Helsinkiin. Kauppapaikan löytyminen vain on todella hankalaa, toteaa Keskon tuore aluejohtaja Laura Rissanen, 46.

Rissanen kertoo Keskon seuraavan mielenkiinnolla myös sitä, millaisia ratkaisuja Eteläsatamaan tulee.

– Valmiiseen kaupunkirakenteeseen on aina vaikeampi tuoda palveluita kuin uusiin kaupunginosiin, oli kyse sitten kaupungin palveluista tai yksityisistä kaupan palveluista, toteaa kaupunkipolitiikassa 20 vuotta toiminut Rissanen.

Uusista alueista Kruununvuorenranta ja Verkkosaari kiinnostavat K-ryhmää.

– Jätkäsaaressa on parikin mielenkiintoista kohdetta isompaa kauppaa varten.

Vanhoilta alueilta tulee asukkailta toiveita K-ryhmän kaupoista muun muassa Tammisalosta, Pakila–Paloheinä-alueelta ja Kannelmäestä.

Vasta pari kuukautta Keskon pääkaupunkiseudun toiminnoista vastaava aluejohtaja on saanut huomata, että ruokakauppa jos mikä kiinnostaa ihmisiä.

Uuden aluejohtajan kautta on yritetty vaikuttaa niin kauppojen sijaintiin, tuotevalikoimaan kuin chili-valkosipuli-öljyn pakkauskokoon.

Omin sanoin 20 vuotta politiikkaa niin työkseen kuin harrastuksekseen tehnyt Rissanen siirtyi kauppajätti Keskon palvelukseen huhtikuussa.

Headhunterin puhelu viime syksynä laittoi pohtimaan jäljellä olevia työvuosia sekä sitä, miten kauppajohtajan työn voi nähdä myös jatkumona kaupunkipoliitikon uralle.

– Tässä istutaan oikeastaan saman pöydän äärellä, mutta nyt sen eri puolella, kaupunkiympäristölautakunnassakin istunut Rissanen toteaa.

Hänestä kauppa on keskeinen toimija kaupunkien kehityksessä.

– Kun uusille alueille mietitään palveluita, tarkoitetaan sillä yhtä lailla yksityisiä kuin julkisia palveluita.

Kaupan painoarvo on vain lisääntynyt, kun ruokaostosten ohella kaupasta noudetaan niin passit kuin postipaketitkin sekä suosikkiravintolan valmisannokset.

Rissasen mielestä on tärkeää, että saatavilla on eri hintatason ja erilaisia palveluita tarjoavia kauppoja. Kun ne ovat asukkaita lähellä, vältetään turhaa liikkumista.

Kesko sai Rissasesta johtajan, jolla on verkostot etenkin helsinkiläispäättäjiin ja kaupunkisuunnittelun virkamiehiin. Samalla Rissanen luopuu mahdollisuudestaan osallistua kaupunginvaltuuston varajäsenenä mm. kaupunkiympäristölautakunnan kokouksiin.

Rissanen päättäneensä jo ennen Keskon työtarjousta, että kuntavaaleihin hän ei enää osallistu.

– 20 vuotta helsinkiläisten hyväksi riittää osaltani.

Kuka?

Laura Rissanen

Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtaja.

Toimi aiemmin Sivistystyönantajien elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana.

Toiminut muun muassa kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja ministerin erityisavustajana.

Toiminut kaupunginvaltuutettuna sekä mm. kaupunginhallituksen ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsenenä.

Syntynyt Kannelmäessä. Asuu nykyisin Töölössä 10- ja 8-vuotiaiden poikiensa kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut