Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivikon helikopterikentälle vihreää valoa – Tällaiset edellytykset lautakunta asetti

Kaupunkiympäristölautakunta päätyi kannattamaan helikopterikentän kehittämistä Kivikossa. Asemakaavan muutos kaupallista helikopteritoimintaa varten voi käynnistyä alueella, joka on kaavoitettu pelastuslaitoksen helikopteritoiminnalle. Pelastuslaitoksella ei ole kopteritoimintaa.

Lautakunnan tekemään periaatepäätökseen kirjattiin, että helikopteritoiminnan tai dronetoiminnan edellytyksenä on se, että toiminta täyttää ympäristölainsäädännön reunaehdot ja, että tulevassa asemakaavatyössä tulee varmistaa aukottomasti, että toiminta ei aiheuta melua ja häiriötä ympäröivän seudun asukkaille tai Kivikon vihersormen virkistyskäytölle tai luonnolle.

Lautakunta käsittelee asiaa ja ajantasaisia melu- ja ympäristöarvioita uudestaan asemakaavamuutoksen yhteydessä.

Nykyisen helikopterikentän muuttaminen kaupalliseen helikopteritoimintaan soveltuvaksi, ja käytännössä lentotoiminnan aloittaminen Kivikossa, on huolestuttanut etenkin lähialueiden asukkaita sekä Kivikon luonto- ja ulkoilualueiden käyttäjiä.