Kivikon helikopterikentälle vihreää valoa – Tällaiset edellytykset lautakunta asetti

Kaupunkiympäristölautakunta päätyi kannattamaan helikopterikentän kehittämistä Kivikossa. Asemakaavan muutos kaupallista helikopteritoimintaa varten voi käynnistyä alueella, joka on kaavoitettu pelastuslaitoksen helikopteritoiminnalle. Pelastuslaitoksella ei ole kopteritoimintaa.

Lautakunnan tekemään periaatepäätökseen kirjattiin, että helikopteritoiminnan tai dronetoiminnan edellytyksenä on se, että toiminta täyttää ympäristölainsäädännön reunaehdot ja, että tulevassa asemakaavatyössä tulee varmistaa aukottomasti, että toiminta ei aiheuta melua ja häiriötä ympäröivän seudun asukkaille tai Kivikon vihersormen virkistyskäytölle tai luonnolle.

Lautakunta käsittelee asiaa ja ajantasaisia melu- ja ympäristöarvioita uudestaan asemakaavamuutoksen yhteydessä.

Nykyisen helikopterikentän muuttaminen kaupalliseen helikopteritoimintaan soveltuvaksi, ja käytännössä lentotoiminnan aloittaminen Kivikossa, on huolestuttanut etenkin lähialueiden asukkaita sekä Kivikon luonto- ja ulkoilualueiden käyttäjiä.

Ajoiko aika jo ohi Kivikon helikopterikentästä? – Osa yrittäjistä on jo vetäytynyt hankkeesta

Kivikkoon suunnitellaan helikopterikenttää: "Meluvaikutukset jäisivät pääosin Lahdenväylän ja Kehä I:n sekä teollisuusalueen päälle" – Lautakunta käsittelee asiaa tiistaina

Ihmetteletkö Helsingin yllä toisinaan pörrääviä koptereita? – Pelastustyö Marjaniemen edustalla aiheutti soiton, jossa tivattiin "eikö tätä voisi harjoittaa virka-aikaan"

"Valittaminen sinänsä on sikatylsää, mutta en näe sille loppua", toteaa Timo Hyvönen – Malmin lentokenttää kannattava yhdistys valittaa, jos kentälle rakennetaan frisbeegolfrata

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut