Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vallilan Konepajalle avautui 1000 neliön jättiterassi – panimokeskuksen rakentaminen alkaa syksyllä

Vallilan Konepajanraitille on avautunut 1000-neliöinen, Suomen suurimmaksi pienpanimoterassiksi kutsuttu aurinkoterassi. Panimokeskuksen rakentaminen vanhaan junamaalaamoon käynnistyy syksyllä, kertoo Etko Brewing tiedotteessaan.

Vuonna 2017 perustettu helsinkiläinen pienpanimo toimii tällä hetkellä Herttoniemen teollisuusalueella.

Vallilan Konepajalta aiotaan purkaa 175 metrinen junahalli – havainnekuva näyttää, mitä tilalle halutaan

Vallilan uusissa tiloissa tuotanto voidaan moninkertaistaa. Panimon yhteyteen rakennetaan taproom-ravintola, olutmyymälä ja tapahtumatilaa.

– Tarinamme on alalla hyvin tyypillinen, eli intohimoisesta harrastuksesta syntynyt ammattimainen liiketoiminta, tuotanto ja maineenrakennus. Etko aloitti hyvin hipsterimäisesti pienessä piirissä erilaisia oluttyyppejä kokeillen. Kattiloissamme on kehitetty jo pari sataa erilaista olutta, yrittäjä ja toimitusjohtaja Jan Grehn kertoo tiedotteessa.

Kaksi panimon on päässyt Olutliiton järjestämään Suomen paras olut 2022 -kilpailussa finaaliin, eli luokkansa kolmen parhaan joukkoon. Tulokset julkistetaan myöhemmin.

– Olemme erittäin kiitollisia Train Factorylle, joka näki käsityömme arvon. Uuden panimomme on tarkoitus olla paitsi oma tuotantolaitoksemme, myös kiinnostava olutturismikohde keskellä elävää Vallilaa. Investointi on mittava, toista miljoonaa euroa, Grehn sanoo panimokeskuksesta, joka valmistuu kevättalvella 2023.

Asiakaspaikkoja panimoravintolaan tulee yhteensä 111.

The Trainfactory Terrace by Etko on jo avautunut Vallilaan. Terassi aloittaa 400 asiakaspaikalla ja panimon omien oluthanojen lisäksi tarjolla on myös muita pienpanimo-oluita ja käsityösiidereitä. Ruokapuolesta vastaa alkuun Boneless-ravintola, joka toi terassille ruokarekkansa.

Konepajalta tuttu sushiravintola avasi Kalliossa – "Yrityksemme on kasvanut nopeasti"

Tiedotteen mukaan kyse on "hiljaisesta suurterassista", millä ei viitata kuitenkaan asiakkaiden määriin:

– Emme tuo terassille kovaäänistä musiikkia, vaan annamme ihmisten keskustella ja nauttia toistensa seurasta hyvän oluen ja ruoan äärellä, lupaa Jan Grehn.

Konepajan alueella on useita ravintoloita ja terasseja, joiden metelistä on tehty Helsingin Sanomien mukaan jo lukuisia valituksia kaupungille. HS:n haastatteleman asukkaan mukaan "jumputusta" on kuulunut terassien alueelta huomattavasti myöhempään kuin kello 22:een.

Etko Brewing toimii uusien tilojen valmistumiseen saakka Sahaajankatu 20:ssä, jossa sijaitseva panimomyymälä on auki keskiviikosta lauantaihin.

Sääntö-Suomi ei saanut jättiterassia luovuttamaan: kohutapahtuma järjestetään sittenkin – oluen tarjoiluun tehtiin muutos

Senaatintorin jättiterassia lupaillaan takaisin Helsinkiin jo ensi kesäksi – Anni Sinnemäki: "Pääroolissa ruoka ja viihtyminen"

Vinyylilevytehdas lähti Konepajalta

Jazzjamit valtaavat Vallilan kesällä – Nyt kuulet näiden soittolegendojen musiikkia

Konepajan Lidl viivästyy kuukausia lisää – näin Meksikosta tavoitettu Bruce Oreck kommentoi jättiprojektin vastoinkäymisiä: "Syönyt valtavasti rahaa"