"Isossa kuvassa se toimii suunnitellusti, vaikka puutteita onkin" – Helsingin digijohtaja puolustaa uutta palkanmaksujärjestelmää

Helsingin palkanmaksuongelmat nousivat esille kaupungin siirtyessä Sarastian palkanmaksujärjestelmän piiriin 1. huhtikuuta.

Ongelmista huolimatta kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama pitää edelleen uuteen järjestelmään siirtymistä perusteltuna.

– Isossa kuvassa järjestelmä toimii suunnitellusti, vaikka puutteita onkin. Sillä on maksettu yli 150 000 palkkalaskelmaa, hän huomauttaa.

– Järjestelmässä on käytettävyyteen liittyviä parannustarpeita, ja järjestelmän skaalaaminen Suomen suurimman organisaation käyttöön ei ole ollut täysin kivutonta.

Kokoaikaista työaikaa tekevä järkyttyi: "Maksetaan: 0,00 euroa" – Kaupungin palkkasekoilu jatkuu

Helsingin palkkalistoilla on noin 39 000 työntekijää.

Uuden järjestelmän hankkiminen tuli ajankohtaiseksi, sillä 37 vuotta vanha hr- ja palkanmaksujärjestelmä Hijat oli elinkaarensa päässä. Lisäksi vanhan järjestelmän toimittaja ilmoitti ajavansa järjestelmän alas lokakuussa 2022.

– Vaihtoehtoja suomalaisen kuntasektorin palkkaratkaisuihin on hyvin vähän tarjolla, Rusama toteaa.

Sarastia on kuntien omistama sidosyksikkö, jonka osakkaaksi Helsinki liittyi vuonna 2020 juuri hr-järjestelmänsä uusimistarpeidensa vuoksi.

Sarastian järjestelmä perustuu Accountorin julkiselle sektorille suunnattuun MepcoPro-tuotteeseen.

Siihen on rakennettu nimenomaan kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten mukaiset palkanlaskennan ja palvelussuhteen hallintaan liittyvät toiminnallisuudet.

"Kesälomia ei ole ennen kuin tämä asia on hoidettu" – Helsingin palkanmaksuhäiriöissä on kyse totaalisesta epäonnistumisesta, ryöpyttää apulaispormestari Nasima Razmyar

Myös Espoo on ottanut järjestelmän käyttöönsä. Vantaa siirtyy sen piiriin tämän vuoden aikana.

Järjestelmän käyttöönoton hinnaksi määriteltiin hieman yli 600 000 euroa, vuosittaisiksi käyttömaksuiksi noin kolme miljoonaa euroa.

Rusama kertoo, että lisätoiminnallisuuksia on nyt tilattu yli 500 000 eurolla.

Rusaman mukaan järjestelmää ei otettu käyttöön hätiköidysti.

– Testausta tehtiin paljon projektin aikana. Myös Espoon oppeja pyrittiin hyödyntämään.

Entä minkä takia 39 000 ihmisen palkanmaksu siirrettiin samaan aikaan järjestelmään?

– Vanhan ja uuden järjestelmän yhtäaikainen käyttö ei olisi onnistunut muun muassa kirjanpidon kannalta.

– Niin sanottuja rinnakkaisajoa ja palkka-ajojen vertailua eri järjestelmien välillä tehtiin ennen varsinaista käyttöönottoa.

Rusama huomauttaa, että myös vanhan järjestelmän aikana palkanmaksussa esiintyi paljon virheitä johtuen manuaalisten toimintojen määrästä.

Periaatteessa kaupungilla on mahdollisuus irtautua Sarastian järjestelmästä.

– Käytännössä järjestelmän vaihtaminen veisi vähintään 2–3 vuotta huomioiden julkisen hankinnan ja käyttöönottoprojektin keston Helsingin kokoisessa organisaatiossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut