"Kesälomia ei ole ennen kuin tämä asia on hoidettu" – Helsingin palkanmaksuhäiriöissä on kyse totaalisesta epäonnistumisesta, ryöpyttää apulaispormestari Nasima Razmyar

Kesälomia ei ole ennen kuin tämä asia on hoidettu, linjaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) kaupungin palkanmaksuhäiriöistä ja tarkoittaa virkakunnan operatiivista johtoa.

Helsingin Uutiset kertoi keskiviikkona ongelmien jatkumisesta.

– Korjauksille pitää olla aikataulu ja myös aikaraja, sanoo Razmyar, joka ei ole tyytyväinen siihen, miten Sarastiaan siirtymisen prosessi ja siihen liittyvien virheiden korjaaminen on johdettu.

Kokoaikaista työaikaa tekevä järkyttyi: "Maksetaan: 0,00 euroa" – Kaupungin palkkasekoilu jatkuu

Razmyar pitää edelleen jatkuvia ongelmia kohtuuttomina ja tilannetta karmeana. Ihmisten toimeentulo, vuokranmaksu ja kesälomasuunnitelmat ovat vaarassa.

– Henkilökohtaisesti kannan huolta siitä, että samaan aikaan kun virheitä korjataan, syntyy uusia.

Razmyar tietää, että palkanmaksuongelmiin on monta syytä, joista resurssipula on yksi.

– Selitykset tuntuvat surullisilta. Kyseessä on totaalinen epäonnistuminen, joka kannattaa perata kunnolla. Kysymys on kuitenkin viime kädessä siitä, että mikä meidät yllätti? Se, että Helsingissä on paljon isompi volyymi, ei voi tulla kenellekään yllätyksenä, Razmyar toteaa kaupungin noin 39 000 työntekijästä.

"Isossa kuvassa se toimii suunnitellusti, vaikka puutteita onkin" – Helsingin digijohtaja puolustaa uutta palkanmaksujärjestelmää

Razmyar hämmästelee myös, miksi uuteen järjestelmään ei osattu varautua paremmin, kun ongelmia oli kantautunut tietoon jo Espoosta.

Hankaluuksien Helsingille työnantajana jättämä mainehaitta on myös iso asia, kun kaupungilla on ollut rekrytointivaikeuksia. Esimerkiksi päiväkoteihin on ollut jo pitkään haastavaa saada pätevää henkilökuntaa.

– Tuntuu, että tämä vesittää sen työn, jota olemme henkilöstön saatavuustyöryhmässä tehneet, huokaa Razmyar.

Päiväkodin johtajan ilon aihe Helsingissä: ”Saatiin yksi uusi opettaja” – sijaispalvelun listoilla olevat eivät välttämättä vastaa edes puhelimeen

Helsingin päiväkodeista puuttuu 925 varhaiskasvatuksen opettajaa – Yliopistojen aloituspaikkoja on lisätty, mutta riittääkö se?

Helsinki ryhtyi radikaaleihin toimiin – 20 kaupungin työntekijää sai pikakoulutuksen ja siirron päiväkotiin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut