Ovatko reitit toimivat ja opasteet hyvin näkyvillä? Kerro missä sijaitsee Helsingin paras työmaa

Helsingin kaupunki järjestää toista kertaa Vuoden katutyömaa -kilpailun.

Kilpailun ideana on, että asioita tarkastellaan nimenomaan kadunkäyttäjien näkökulmasta.

– Me emme mene raadin kanssa sisälle työmaalle, joka on aidattu, vaan tarkastelemme asioita sen ulkopuolelta, toteaa projektinjohtaja Heikki Kosonen kaupunkiympäristön toimialalta.

Kilpailun ajatuksena on saada nostettua Helsingin katutöiden tasoa käyttäjäystävällisemmäksi.

– Pienillä toimilla voidaan pienentää erilaisia haittoja. Tarkastelemme muun muassa, että reitit ja opasteet opasteet ovat kunnossa ja hyvin näkyvillä, Kosonen jatkaa.

Raati huomioi muun muassa työmaan tilapäisiä liikennejärjestelyjä, rajausta, esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, viestintää ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä ja työmailta saatujen aineistojen perusteella.

Helsinki on saanut aiemmin osasta työmaitaan paljonkin palautetta. Työmaat ovat usein pitkäkestoisia ja niillä saattaa olla suuri vaikutus ihmisten arkeen.

Lue: Liikennettä ruuhkauttava tietyömaa myöhässä kuukausia – "Tämä on maanrakentamisen arkea Helsingin keskustassa"

Lue: "Työmailla ei tapahdu kuukausiin mitään" – Useita esimerkkejä listaavan rakennusmestarin mielestä Helsingin tapa tehdä katutöitä on käsittämätön, näin vastaa kaupunki

Lue: Kallion alueelle on kasautunut suuri määrä katutöitä: tämä on niiden tilanne nyt – "Sinne asti pitää vielä kitkutella"

Viime vuonna Vuoden katutyömaaksi valittiin Kaisantunnelin työmaa Kaisaniemessä. Arviointiraati kiitteli työmaan turvallisuus- ja liikkumisjärjestelyitä erityisen haastavassa toimintaympäristössä.

– Onko kukaan huomannut, että Helsingin päärautatieasemalla räjäytellään? Hyvä, emme mekään, totesi valintaraati perusteluissaan Helsingin Uutisten jutussa.

Kiinteistötyömaista voittajaksi valittiin Grönqvistin talon julkisivuremontti Kluuvikadun ja Pohjois-Esplanadin kulmauksessa. Työmaa sai kiitosta siisteydestä ja työmaaseinästä, jonka takana työ tapahtui.

Valinnat parhaimmista työmaista tekee raati, johon tänä vuonna kuuluvat FiCom, HSL, HSY, Näkövammaisten liitto, Ilmarinen, Helen, Invalidiliitto, Helsingin seudun kauppakamari, Rakli ry, Infra ry sekä Helsingin kaupunki. Koordinoijana toimii Ramboll.

Eri infra-alan toimijat voivat ilmoittaa työmaita mukaan kilpailuun. Myös Helsingin kaupunkiympäristön toimiala arvioi meneillään olevia katutyömaita ja ehdottaa sopivia kohteita.

Vinkit työmaista tulee toimittaa elokuun alkuun mennessä Heikki Kososelle osoitteeseen heikki.kosonen@hel.fi.

Voittajat julistetaan lokakuussa.

Kilpailun tavoitteena on kehittää ja jakaa alan toimijoiden kesken hyviä työmaakäytäntöjä, joiden ansiosta työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit näyttäytyvät kadunkäyttäjille onnistuneina ja toimivina.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut