MTV muuttaa huippumoderneihin tiloihin Vallilaan – tällainen on uusi Pöllölaakso

Valtavan kokoisen Vallilan uuden toimistokeskittymän, Fredriksberg-toimistokiinteistöjen viimeinen vaihe on valmistunut.

Samalla valmistuivat myös MTV:n uudet tilat. Yhtiön käyttöön tuleva rakennus luovutettiin torstaina. Tänä vuonna 65 vuotta täyttävä MTV muuttaa loppuvuodesta uusiin toimitiloihin Helsingin Konepajan alueelle Vallilaan.

Maikkarin Pöllölaakso Pasilassa tullaan purkamaan asuinrakentamisen myötä.

NCC:n Vallilaan rakentamat huippumodernit uudet toimitilat on toteutettu BREEAM-ympäristösertifikaatin Excellent-tason mukaisesti. Sertifiointiluokka on korkein ympäristösertifioinnin arvosana, mitä Suomessa arvioiduille kiinteistöille on toistaiseksi annettu.

Sertifikaattia on tarkoitus hakea samaan Fredriksberg-kiinteistökokonaisuuteen kuuluvien A-, B- ja C-talojen tapaan. Ekologisuus oli uusien toimitilojen yksi tärkeä vaatimus.

Uusissa tiloissa on käytössä muun muassa aurinkoenergiaa. Lisäksi käytössä on liikkumisen mukaan itsestään säätyvää valaistusta. Rakennuksen ulkopuolella on linnunpönttöjä, hyönteishotelleja sekä istutuslaatikoita. Lisäksi laitteiden tuottamaa hukkalämpöä hyödynnetään osana kiinteistön lämmitystä. Tilat ovat muuntojoustavia.

– Suurimmat päästömme syntyvät luonnollisesti sisällöntuotannoistamme. Haluamme jatkuvasti petrata ympäristöasioissa. Pyrimme minimoimaan toiminnastamme aiheutuvat päästöt ja jätteet, hyödyntämään kiertotalouden mahdollisuudet, toteaa People, Brand & Culture -yksikön johtaja Susa Valvio tiedotteessa.

Vallilan Konepajan alue on tällä hetkellä on yksi Helsingin trendikkäimmistä alueista. Sinne on rakentamisen myötä syntymässä iso toimisto- ja terassikeskittymien sekä tapahtumien alue.

Yhteen viimeisimmäksi valmistuneista taloista muutti aiemmin yksi kaupungin toimialoista, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Kyseessä on työtilojen, ravintolan, neuvotteluhuoneiden ja tapahtumatilan yhdistelmä.

Lue: Työntekijöitä yritetään nyt houkutella takaisin toimistolle keinulla, "saunalla" ja trendikuppilaa muistuttavalla neukkarilla – "Puitteiden on oltava paremmat kuin kotona"

Lue: Helsingin trendialueelle avataan terasseja hurjalla vauhdilla, osa ravintoloista jopa katoilla – ruokarekkojen määrä kasvaa jatkuvasti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut