Vesileikit uhkaavat loppua törkykäytökseen helsinkiläisellä uimarannalla – yrityksen edustaja: "Ehkä pohjoisen poikina olimme sinisilmäisiä"

Rastilan uimarannalle perustettu kelluva vesipuisto saattaa häipyä paikalta kokonaan.

Syyt ovat jatkuvassa ilkivallassa sekä kelluvan radan luvattomassa käytössä, joka on ollut yrityksen edustajan mukaan "mittavahkoa". Helsingin Uutiset kertoi Lappis-vesipuistosta viime kesäkuussa.

– Vuosi sitten intoa täynnä perustimme Helsinkiin Rastilan uimarannalle kelluvan vesipuiston. Näitähän on nyt meidän ja muiden toimesta tullut pitkin Suomea ja niiden avulla on saatu luotua lapsille ja nuorille kosketusta vesistöön ilon ja toiminnallisen tekemisen kautta, kertoo Lappiksen edustaja Harri Rautava julkisessa FB-päivityksessään Vuosaari-ryhmässä.

– Rastilan kohdalla nyt valitettavasti meille on tullut ikävänä yllätyksenä mittavahko luvaton käyttö sekä ilkivalta. Ehkä pohjoisen poikina olimme sinisilmäisiä, mutta tilanne on kyllä valitettava, Rautava jatkaa päivityksessään.

Hänen mukaansa kyseinen julkinen viesti on "viimeisiä keinoja vaikuttaa asiaan".

– Mikäli tätä lukevat tuntevat pistoa rinnassa tai tuntevat henkilöitä, jotka puistoa luvatta käyttävät toivoisimme, että huolemme välitetään eteenpäin. Mikäli tilannetta emme saa järkevästi hallintaan tarkoittaa se, että tämä hauskuus loppuu.

– Ilkivalta, sotkeminen, rikkominen ja kaikki muu tekevät puiston pyörittämisestä kohteessa mahdotonta ja ainoa ratkaisu on siirtää puisto paikkaan missä se tuottaa yhtälailla iloa, mutta vähemmän harmia, pohtii Rautava päivityksessään.

Vesipuisto on Rastilassa avoinna kello 20 tai 21:een, mutta sen rakenteille mennään luvattomasti öisin.

Muita Lappis-vesipuistoja on muun muassa Rukalla ja Oulussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut