Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin valmistuu pian 9-kerroksinen ja 305 miljoonaa euroa maksanut uusi sairaala – tämä on sen erikoisuus

Rakennuksessa ei juuri ole 90 asteen kulmia.

Husin historian suurin uudisrakennushanke Siltasairaala on nyt luovutettu tilaajalle eli Husille ja toiminta sairaalassa käynnistyy ensi vuoden alussa.

Siltasairaala on 305,5 miljoonan euron kokonaisuus, joka koostuu kahdesta uudisrakennuksesta ja niitä yhdistävästä yhdyskäytävästä eli sillasta. Uusi sairaala ja silta yhdistävät Tornisairaalan, Kolmiosairaalan sekä Syöpätautien klinikan Meilahden sairaala-alueella.

Arkkitehti- ja rakennesuunnittelua on ohjannut tehokas toimintojen yhdistäminen sekä rakennuksen ainutlaatuinen geometrinen muoto.

Naistenklinikka 30 miljoonan euron remonttiin – "Sairaalan häiriöttömyyden varmistaminen yksi keskeisimpiä tavoitteita"

Siltasairaalassa hoidetaan ensi vuoden alusta lähtien Husin alueen ortopedian, trauma- ja neurokirurgian potilaat sekä syöpäpotilaita. Uusien tilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut, että potilasta joudutaan liikuttelemaan mahdollisimman vähän.

– Siltasairaalan toiminta ja tilat on suunniteltu valtavien tutkimus- ja hoitolaitteiden ympärille. Tapaturmien hoitoon erikoistuneesta sairaalasta voidaan liioittelematta sanoa, että saatetaan säästää ihmishenkiä, kun esimerkiksi etäisyys eri tutkimuksiin on päivystyksestä mahdollisimman lyhyt, sanoo tiedotteessa Siltasairaalan pääsuunnittelija, arkkitehti Matti Anttila AW2-arkkitehdeista.

AW2 on osa Siltasairaalan pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastannutta Team Integrated -työyhteenliittymää.

Helsingissä puretaan 4 kerrostaloa uuden sairaalan tieltä – valmistuneet 1989

Myös tontin kolmiomainen muoto määritteli pitkälti, millainen rakennus alueelle on noussut. Muodoltaan ainutlaatuisessa sairaalassa ei 90 asteen kulmia juuri ole.

Kaksikerroksinen yhdyssilta liittää toisiinsa sairaalarakennuksen kaksi osaa, jotka liittyvät myös Meilahden sairaala-alueen olemassa olleisiin rakennuksiin, tunneliverkostoon ja sairaalatekniikkaan.

Kokonaisuudessaan Siltasairaalassa on 58 tehohoitopaikkaa, 16 leikkaussalia, 4 vuodeosastoa, 215 sairaansijaa, 69 päiväsairaalapaikkaa, poliklinikkavastaanottoja sekä ravintola- ja opetustiloja. Rakennuksen koko on 71 500 bruttoneliömetriä. Korkeimmillaan rakennuksessa on yhdeksän kerrosta.

– Koko sairaala on lähtökohtaisesti suunniteltu niin, että potilas ja vierailijat löytävät perille oikeisiin tutkimushuoneisiin ilman reittiä näyttäviä lattiateippauksia. Odotustilat aukeavat niin sanotuille sisäkaduille, ja reitin hahmottaminen perustuu kolmeen korkeaan lasiaulaan, jotka toimivat apuna tiloissa suunnistamisessa, Anttila kertoo.

Essi, 41, vietti 9 tuntia Malmin päivystyksessä ja näki useita hätkähdyttäviä tilanteita – "Karmivaa, jos tuollainen on hoitajien joka ikinen yövuoro"

Korkein Siltasairaalan lasiseinä ulottuu viiteen kerrokseen.

– Luonnonvaloa on hyödynnetty suunnittelussa täysimääräisesti. Tiloista avautuu näkymiä ulos ja osassa potilashuoneista on merinäköala. Meri on ollut innoittajana myös sairaalan julkisivuun integroidussa taiteessa.

Vuonna 2018 käynnistynyt, yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettu hanke valmistuu tänä kesänä jonka jälkeen alkaa kalustaminen ja varustaminen. Päätoteuttaja on SRV.

Long covid -diagnoosien määrä räjähti Suomessa – Rokotukset eivät pelastaneetkaan pitkittyneeltä koronalta

Husin tehtävä 7 parannusta, jotta toiminta on esimerkiksi lainmukaista, näkee tarkastuslautakunta – "Organisaation nykytilasta välittyy hajanainen kuva"

Puoli miljoonaa helsinkiläistä on syntynyt tässä rakennuksessa – Nyt kaupunki käynnistää kilpailun sen tulevaisuudesta

Monissa sairaaloissa on kesällä yli 30 asteen kuumuus – Harva on varautunut helteen vaikutuksiin