Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fat Lizard -panimo luopuu huomiota herättävästä "aromitölkistä" – syynä pula metallista

Espoolainen pienpanimo Fat Lizard joutuu luopumaan täysin aukeavasta oluttölkistään.

Panimo kertoo tiedotteessaan, että tölkkikannet vaihdetaan kesän 2022 aikana englantilaisen Crown-tehtaan standardikansiin. Syyksi tiedotteessa kerrotaan globaali alumiinipula.

Panimo on pakannut juomansa kokonaan aukeaviin tölkkeihin vuodesta 2017. Se on nimennyt tölkkinsä topless-tölkeiksi, ja epätavallinen kansiratkaisu herätti tiedotteen mukaan kuluttajien keskuudessa innostunutta huomiota. Nyt kannet ovat jäämässä ainakin väliaikaisesti historiaan, sillä englantilainen pakkausvalmistaja Crown Holdings Inc. ilmoitti keväällä 2022 lopettavansa kansien valmistuksen toistaiseksi.

”Oluenystävän taivas!” – tässä on Helsingin paras olutravintola: lukijat äänestivät ykköseksi baarin, joka on harvinaisuus koko maailmassa

Crownin mukaan kansien tuotannon lopettamisen taustalla on globaali alumiinipula. Tästä syystä yhtiö on päättänyt lakkauttaa marginaalisten tuoteryhmien valmistamisen, kerrotaan Fat Lizardin tiedotteessa. Ratkaisu on väliaikainen. Kansien jälleentuotantoa tarkastellaan vuoden 2023 aikana.

Jyrki rakensi Helsingin keskustaan unelmiensa baarin, sisustus loksauttaa leuat – "Tämä on maailman ensimmäinen, vastaavaa ei ole missään"

Fat Lizard kertoo tiedotteessaan, että syyt erikoiseen kansivalintaan eivät alun perin liittyneet pelkästään markkinoilla erottumiseen, vaan käytännön seikkoihin ja kuluttajien juomakokemuksen monipuolistamiseen.

Helsinkiläislähiön "viimeinen pubi" suljettiin yllättäen – Merja, 72, ja Ari, 69, käyvät oluella nyt kiinalaisessa ravintolassa: "Emme tiedä enää, mitä kavereille kuuluu"

Vastaavaa kantta ovat käyttäneet sun mukaan muun muassa englantilainen The London Beer Factory ja norjalainen Amundsen Bryggeri.

– Nautiskeluun tarkoitettu laadukas olut on hyvä tarjoilla aina lasiin, jotta juoman aromit avautuvat ja tuoksu tekee juomiskokemuksesta kokonaisemman. Jos lasia ei ole saatavilla, täysin aukeava 360°-kansi vapauttaa oluen aromit kuten lasissa, kertoo panimon luova johtaja Topi Kairenius tiedotteessa.

– Standardikanteen vaihtaminen ei tietenkään muuta juoman laatua tai muita ominaisuuksia, mutta melkeinpä vaatii lasin tölkin rinnalle. Jos siis mennään nautinto edellä, Kairenius sanoo.

Vanhaan kauppahalliin avattiin myymälä, jollaista ei ole ennen nähty – Pirjo ja Jaakko innostuivat heti: "Mukava nähdä tällainen uusi paikka

Siirtyminen standardikansiin on alkanut kesäkuun viimeisen viikon tölkityksissä. Kauppojen hyllyissä vaihdos alkaa näkyä heinäkuun aikana. Kansimuutos vaikuttaa Fat Lizardilla sekä oluttölkkeihin että alkoholittomiin Hopply-virvoitusjuomiin.

Tällaisia ovat Suomeen tuotavat ukrainalaiset oluet, vahvin jopa 12% – "Trendien aallonharjalla"