Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU-gallup: Nato-hakemus lisäsi suomalaisten turvallisuudentunnetta

Suomen Nato-hakemus on lisännyt monen suomalaisen turvallisuudentunnetta. Uutissuomalaisen USU-gallupissa yli puolet (54 prosenttia) suomalaisista kokee turvallisuudentunteensa parantuneen paljon tai jonkin verran.

Vain kymmenen prosenttia katsoo, että hakemus on heikentänyt omaa turvallisuudentunnetta. 31 prosenttia kokee, ettei jäsenhakemuksella ole ollut vaikutusta turvallisuudentunteeseen. Viisi prosenttia ei osannut sanoa näkemystään.

Suomen Nato-jäsenyyden hakeminen on vahvistanut huomattavasti enemmän vanhimpien ikäryhmien kuin nuorempien turvallisuudentunnetta. Yli 70-vuotiaista jopa 72 prosenttia tuntee turvallisuutensa parantuneen, kun alle 44-vuotiaista aikuisista näin kokee hieman alle puolet.

Eri puolueiden kannattajista Nato-jäsenyyden hakeminen on parantanut selvästi eniten kokoomuksen äänestäjien turvallisuudentunnetta. Heistä kolme neljäsosaa kokee sen vahvistuneen.

Eniten huolia jäsenhakemus näyttää tuoneen vasemmistoliiton kannattajille, joista runsas neljäsosa katsoo turvallisuudentunteensa heikentyneen. Puolueen äänestäjistä kuitenkin suurempi osa, 37 prosenttia, kokee turvallisuutensa jäsenhakemuksen myötä paremmaksi.

USU-gallupiin vastasi tuhat 18 vuotta täyttänyttä mannersuomalaista 14.–22. kesäkuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.