Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vesijettikuski hurjasteli kännissä 100 kilometriä tunnissa uimarannan edessä – Poliisi hyvin huolissaan kesän kaahailuista vesillä

Poliisi on joutunut tänä kesänä puuttumaan hyvin usein vesijettien aiheuttamiin vaaratilanteisiin pääkaupunkiseudun merialueilla, Suomenlahden merivartiosto ja Helsingin poliisilaitos kertovat.

Muutama viikko sitten vesijetin kuljettaja ajoi Helsingin Aurinkolahden uimarannan läheisyydessä noin 100 km/h vauhtia. Kuljettaja vaaransi törkeällä ajotavalla muut alueella liikkuneet uimarit, melojat ja veneilijät. Kuljettajaa epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi myös vesiliikennejuopumuksesta.

Poliisi epäilee vesijetin kuljettajan ajaneen aiemmin kesällä 100 kilometrin tuntivauhdilla Seurasaarenselältä Munkkiniemen ja Kuusisaaren sillalle, jossa nopeusrajoitus on 10 km/h.

Viime viikolla poliisi tiedotti vesiskootterionnettomuudesta, jossa kovaa vauhtia kulkenut vesijetti kaatui Helsingin Vasikkasaaren itäpuolella törmättyään aaltoon. Kumpikin kyydissä ollut henkilö sinkoutui veteen ja toinen heistä loukkaantui onnettomuudessa.

Viime viikonloppuna merialueella upposi yhden päivän aikana kaksi vesijettiä, useita ihmisiä joutui veden varaan ja yksi henkilö toimitettiin sairaalaan onnettomuuden seurauksena.

Helsingin poliisi kertoo, että vesijetteihin kohdistuneita kiireellisiä meripelastustehtäviä on ollut yhteensä 12, joissa on ollut osallisena 25 henkilöä. Viidessä tapauksista henkilöitä on joutunut veden varaan, joka johtaa aina välittömiin pelastustoimiin merellä.

– Vesijetit ovat taitavissakin käsissä vaarallisia laitteita, ja suuressa vauhdissa myös riski onnettomuuteen kasvaa. Vesijettiin suhtaudutaan usein kuin leluun, mutta tosiasiassa kyseessä on teholtaan moottoripyörään verrattavissa oleva laite, ylikonstaapeli Panu Kanniainen venepoliisista sanoo tiedotteessa.