Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaista ruokaa syödään kahden Michelin-tähden Palacessa, menun hinta jopa 230 euroa – vapaata pöytää täytyy odottaa kuukausia

Etelärannan Palace-ravintola sai eilen toisen Michelin-tähtensä. Aiemmin vain vuonna 2013 suljetulla Chez Dominiquella on ollut Suomessa kaksi tähteä.

Palacen keittiötä johtaa Eero Vottonen, jonka tavoitteena on nettisivujen mukaan "tarjota vierailleen hienostunut, mutta yllätyksellinen pohjoismainen ravintolaelämys."

Elämystä varten on varattava kuitenkin sievoinen summa rahaa. Palacen menu maksaa 180 euroa. Se on sulkemisesta eilen kertoneen Inarin kanssa yksi Suomen kalleimmista. Verkkosivujen mukaan nykyisessä menussa on noin 17 annosta.

Pöytään tuodaan muun muassa "savustettua taimenta, säilöttyä tillinkukkaa ja rapeaa ruisjuurta" sekä "Palacen kaviaaria, grillattuja herneitä, ja bufala-maitoa" sekä "sterling ruijanpallasta, vihreää yuzu koshõa ja voita." Jälkiruokiin kuuluu muun muassa "metsäkeksiä ja maitoa."

Michelin-kokki avasi grillikioskin Karhupuistoon – Asiakas: "Jos pohtii, mitä rahalla saa, kyseessä on kaupungin paras paikka"

Jos nämä eivät riitä, voi lisähintaan ostaa kampasimpukoita ja juustovalikoiman. Tällöin menun kokonaishinta on yli 230 euroa.

"Tämä on paikka, jonne voi tulla vaimoa karkuun" – Helsingin lähiöön syntyy joka kesä jättiterassi, jossa ohikulkijatkin huikataan pöydän ääreen

Palace on nyt ääriään myöten täynnä. Seuraava vapaa kahden hengen varaus onnistuu verkkosivujen mukaan vasta syyskuun alussa. Ravintola on suljettu osan heinä- ja elokuusta.

Turun Kaskis sai ensimmäisen Michelin-tähden Suomessa Helsingin ulkopuolelta.

Muut Suomen Michelin-ravintolat Helsingissä ovat yhdessä tähdessä pysyneet Demo, Finnjävel, Grön, Olo ja Ora.

Julkkiskokin huippuravintola suljetaan Helsingissä – menu maksaa 180 euroa

Yli 30-vuotiaille suunnattu klubi avautui keskustassa – Helsingin yöelämä on murroksessa: "Juomia tilataan etukäteen 300-500 eurolla"

Yllättääkö KFC:n sijoitus? Tässä on Helsingin kanaravintoloiden top 10 – ”Uusi tulokas pesee muut hinnassa ja maussa”

"Ehdottomasti parasta mättöä!" – näin helsinkiläiset ylistävät kanaravintoloita, vielä ennätät äänestää omaa suosikkiasi