Etelärannan Palace-ravintola sai eilen toisen Michelin-tähtensä. Aiemmin vain vuonna 2013 suljetulla Chez Dominiquella on ollut Suomessa kaksi tähteä.
Palacen keittiötä johtaa Eero Vottonen, jonka tavoitteena on nettisivujen mukaan "tarjota vierailleen hienostunut, mutta yllätyksellinen pohjoismainen ravintolaelämys."
Elämystä varten on varattava kuitenkin sievoinen summa rahaa. Palacen menu maksaa 180 euroa. Se on sulkemisesta eilen kertoneen Inarin kanssa yksi Suomen kalleimmista. Verkkosivujen mukaan nykyisessä menussa on noin 17 annosta.
Pöytään tuodaan muun muassa "savustettua taimenta, säilöttyä tillinkukkaa ja rapeaa ruisjuurta" sekä "Palacen kaviaaria, grillattuja herneitä, ja bufala-maitoa" sekä "sterling ruijanpallasta, vihreää yuzu koshõa ja voita." Jälkiruokiin kuuluu muun muassa "metsäkeksiä ja maitoa."
Jos nämä eivät riitä, voi lisähintaan ostaa kampasimpukoita ja juustovalikoiman. Tällöin menun kokonaishinta on yli 230 euroa.
Palace on nyt ääriään myöten täynnä. Seuraava vapaa kahden hengen varaus onnistuu verkkosivujen mukaan vasta syyskuun alussa. Ravintola on suljettu osan heinä- ja elokuusta.
Turun Kaskis sai ensimmäisen Michelin-tähden Suomessa Helsingin ulkopuolelta.
Muut Suomen Michelin-ravintolat Helsingissä ovat yhdessä tähdessä pysyneet Demo, Finnjävel, Grön, Olo ja Ora.
Julkkiskokin huippuravintola suljetaan Helsingissä – menu maksaa 180 euroa