Kaupunki laittoi arvokkaan Pauligin huvilan myyntiin – tällaiseen käyttöön se tulee

Helsingin kaupunki on julkaissut Pauligin huvilan myynti-ilmoituksen verkkohuutokaupassa. Samaan kauppaan kuuluu myös huvilan pihalla oleva maakellari. Huvila sijaitsee Taka-Töölössä Sibeliuksen puistossa osoitteessa Mechelininkatu 36.

Asemakaava mahdollistaa huvilan kerho- ja kokoontumistilakäyttöön. Kaupunki toivoo, että huvilan toiminta olisi jatkossa mahdollisimman avointa yleisölle. Tarjouksia otetaan vastaan 5. syyskuuta saakka.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Pauligin huvila on hirsirunkoinen huvilarakennus, jossa on lämpimät tilat kahdessa kerroksessa sekä kellari- ja vinttikerros. Tilojen pinta-ala on noin 660 neliömetriä.

Huvila on osa Sibeliuksen puistoa ja sijaitsee sen eteläpäädyssä vanhan puutarhan lomassa. Sibeliuksen puiston puista suuri osa on peräisin huvila-ajalta. Rakennuksen pihapiiri ja sitä ympäröivä Sibeliuksen puisto ovat kiinteä osa huvilan historiallisia kerrostumia ja maisemallisia arvoja. Puiston nimi oli vuoteen 1945 asti Humallahden puisto.

Pauligin huvilan rakennutti leipurimestari Gustaf Sandberg vuonna 1873. Sen suunnitteli aikanaan valtakunnallisesti nimekäs arkkitehti Frans Anatolius Sjöström. Huvilaa sittemmin laajennuttivat ja muokkasivat Gustav Paulig ja tämän perilliset: ensin vuonna 1890, ja sitten vuonna 1922. Rakennus on pääasiassa viimeisen laajennusvaiheen muodossa.

Kun huvila siirtyi Pauligien perheeltä kaupungin omistukseen, rakennus on toiminut Kivelän sairaalan hoitajien asuinkäytössä. Sittemmin huvilarakennus on toiminut 1960-luvulta lähtien nuorison kerhohuoneistona ja Nuorisoasiainkeskuksen luontotalona vuoteen 2019 saakka. Tällä hetkellä huvila on väliaikaisesti Staran ympäristöpalvelujen toimipisteenä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut