Makasiinirantaan tulossa museo sekä keskustan uusi kävely- ja oleskelualue – tällaista sinne suunnitellaan, kommentoi

Helsingin keskustan paraatipaikalla sijaitsevan Eteläsataman Makasiinirannan uutta käyttöä suunnitellaan parhaillaan.

Kaupungin tavoitteena on, että alue olisi jatkossa osa käveltävää keskustaa, Helsingin rantoja kiertävää rantareittiä sekä uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sijaintipaikka.

Kansainvälisen kilpailun toiseen vaiheeseen on valittu neljä suunnittelijaryhmää, jotka ovat laatineet tarkennetut kilpailuehdotukset. Ehdotukset Ahti, Boardwalk, Makasiinipromenadi ja Saaret ovat nähtävillä ja kommentoitavina Kerro kantasi -palvelussa elokuun loppuun asti.

Kilpailuehdotusten esittelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Liitemateriaaleihin voi tutustua englanniksi.

Kilpailun toiseen vaiheeseen valitut kilpailuryhmät ovat parantaneet ehdotuksiaan tuomaristolta ja kaupunkilaisilta saamansa palautteen perusteella.

– Tuomariston tehtävänä on kiinnittää huomiota, että kilpailun suunnitteluperiaatteet toteutuisivat mahdollisimman hyvin. Rakennusten korkeuksiin ja yksittäisten rakennusten ulkonäköön on kiinnitetty enemmän huomiota, toteaa kaupungin erityisasiantuntija Mia Kajan.

Suunnittelukilpailun ykkösvaihe päättyi viime vuoden lopulla. Niiden pohjalta suunnitelmia on kehitetty yksityiskohtaisemmiksi.

Kun kaupunkilaisten kommentointimahdollisuus päättyy elokuun lopussa jälkeen, alkaa tuomariston työ. Tuomariston on tarkoitus julkistaa kilpailun voittaja marraskuun lopussa.

Alue asemakaavoitetaan uudelleen. Kilpailun voittanut ryhmä jatkaa alueen suunnittelua kumppanuuskaavoituksena yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Voittaja toimii myös kilpailuehdotuksen pohjalta muodostettavien tonttien toteuttajana.

Toteutussopimuksesta ja alueen uuden asemakaavan hyväksymisestä päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

– Ensimmäinen rakennus, joka sinne on tarkoitus toteuttaa, on uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo. Sen osalta oma kilpailu alkaa ensi vuonna, Kajan sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut