Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Triplaan aukesi harvinainen buffet-ravintola – eron muihin sushi-paikkoihin huomaa välittömästi

Triplaan avattiin japanilainen teppanyaki-ravintola. Annoksen valmistus on näyttävä show.

Triplan uusin ravintola herättää huomiota. Avokeittiön liekit näkyvät kauas, kun kokki ja yrittäjä Dong Xian Yong viimeistelee asiakkaille teppanyaki-annoksia. Liekitettyyn ruokaan erikoistunut ravintola toimii eri tavalla kuin moni muu aasialainen buffet.

Teppanyakissa asiakas valitsee ensin itse lautaselleen kasviksia, raakaa lihaa, kalaa, äyriäisiä sekä riisiä tai nuudelia. Raaka-aineet ja kastike kiikutetaan kokille, joka kypsentää ne jonosta riippuen muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen tarjoilija tuo valmiin annoksen pöytään. Erilaisia lautasia voi kasata niin monta kuin jaksaa syödä.

Julkkiskokin huippuravintola suljetaan Helsingissä – menu maksaa 180 euroa

Teppanyaki-ketju on lähtöisin Raisiosta. Vastaavalla tavalla valmistettua ruokaa on Helsingissä tarjonnut ainakin ydinkeskustan Caverna.

Triplan Teppanyakissa on tarjolla myös sushibuffet ja erilaisia lämpimiä liharuokia. Jälkiruoaksi on muun muassa kakkuja sekä hedelmiä.

Teppanyaki avattiin terveystarkastajien hampaisiin joutuneen Makuja Sushin -paikalle. Kaupungin mukaan edellisen ravintolan keittiössä oli puutteita, jotka estivät riittävän hygienian. Useita uhkasakkoja saanut Makuja lopetti toimintansa keväällä. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. Esimerkiksi vesipisteitä ja pesualtaita on rakennettu lisää.

– Olemme yhdessä katsoneet, että uusi ravintola vastaa säännöksiä. Yrittäjä on vastannut tarvittavista muutoksista, sanoo Triplan kauppakeskuksen konseptipäällikkö Hanna Heikkinen.

Buffetit ovat Triplassa melko harvinaisia. Vaikka ravintoloita on noin 70, vain kolme niistä tarjoaa tällä hetkellä seisovaa pöytää koko päivän. Kaikki näistä ovat aasialaisia. Lisäksi muutamissa ravintoloissa on buffet-lounas. Parhaillaan kesätaukoa viettävä Angelina muuttui keväällä italialaisesta ala carte -ravintolasta pizzabuffetiksi.

Buffetit ovat perinteisesti olleet suomalaisten mieleen. Kauppakeskuksen mukaan buffet-ravintoloiden vähäistä määrää selittää muun muassa tarjolla olevien ravintolatilojen pieni koko.

– Haluamme tarjota asiakkaille mahdollisimman monipuolisesti erilaisia ravintolavaihtoehtoja, Heikkinen kertoo.

Näin ruoan hintakriisi voi vaikuttaa buffet-ravintoloihin – palkittu keittiömestari: "Moni kollega kertoo samaa"

Yksi kauppakeskuksen suurimmista ravintolatiloista on tyhjillään 5. kerroksessa. Aiemmin paikalla toimi Pearls of Anatolian Cuisine, joka meni keväällä konkurssiin. Tilalle etsitään nyt uutta vuokralaista.

Triplaan avattiin uusi trendimyymälä: eteen syntyi heti pitkä jono – "Jouduttiin pyytämään apuvoimia"

Triplan edessä olevan aukion uusiin ravintoloihin kuuluu muun muassa korealaisia ruokia ja juomia myyvä The Soju Bar -terassi.

Tätä ravintolaa hehkutetaan "lihansyöjien paratiisiksi" – nämä 4 latinopaikkaa täytyy kokea Helsingissä

Ruokamyrkytykset yleistyvät Helsingin sushiravintoloissa – yhdelle ketjulle kovat uhkasakot: ruokaa tehtiin likaisessa keittiössä, käsihygieniaa laiminlyötiin

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia