Katso isompi kuvaJälkiruokapöydässä on muun muassa leivoksia ja hedelmiä. Aapo Siippainen
Triplaan avattiin japanilainen teppanyaki-ravintola. Annoksen valmistus on näyttävä show.
Aapo Siippainen
Triplan uusin ravintola herättää huomiota. Avokeittiön liekit näkyvät kauas, kun kokki ja yrittäjä Dong Xian Yong viimeistelee asiakkaille teppanyaki-annoksia. Liekitettyyn ruokaan erikoistunut ravintola toimii eri tavalla kuin moni muu aasialainen buffet.
Teppanyakissa asiakas valitsee ensin itse lautaselleen kasviksia, raakaa lihaa, kalaa, äyriäisiä sekä riisiä tai nuudelia. Raaka-aineet ja kastike kiikutetaan kokille, joka kypsentää ne jonosta riippuen muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen tarjoilija tuo valmiin annoksen pöytään. Erilaisia lautasia voi kasata niin monta kuin jaksaa syödä.
Teppanyaki-ketju on lähtöisin Raisiosta. Vastaavalla tavalla valmistettua ruokaa on Helsingissä tarjonnut ainakin ydinkeskustan Caverna.
Triplan Teppanyakissa on tarjolla myös sushibuffet ja erilaisia lämpimiä liharuokia. Jälkiruoaksi on muun muassa kakkuja sekä hedelmiä.
Teppanyaki-lautaselle kootaan muun muassa raakaa lohta, äyriäisiä ja possua. Tarjolla on myös paljon kasviksia. Aapo Siippainen
Teppanyaki avattiin terveystarkastajien hampaisiin joutuneen Makuja Sushin -paikalle. Kaupungin mukaan edellisen ravintolan keittiössä oli puutteita, jotka estivät riittävän hygienian. Useita uhkasakkoja saanut Makuja lopetti toimintansa keväällä. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. Esimerkiksi vesipisteitä ja pesualtaita on rakennettu lisää.
– Olemme yhdessä katsoneet, että uusi ravintola vastaa säännöksiä. Yrittäjä on vastannut tarvittavista muutoksista, sanoo Triplan kauppakeskuksen konseptipäällikkö Hanna Heikkinen.
Lautasen reunaan kiinnitetty numero kertoo, mihin pöytään tarjoilija valmiin annoksen tuo. Aapo Siippainen
Buffetit ovat Triplassa melko harvinaisia. Vaikka ravintoloita on noin 70, vain kolme niistä tarjoaa tällä hetkellä seisovaa pöytää koko päivän. Kaikki näistä ovat aasialaisia. Lisäksi muutamissa ravintoloissa on buffet-lounas. Parhaillaan kesätaukoa viettävä Angelina muuttui keväällä italialaisesta ala carte -ravintolasta pizzabuffetiksi.
Buffetit ovat perinteisesti olleet suomalaisten mieleen. Kauppakeskuksen mukaan buffet-ravintoloiden vähäistä määrää selittää muun muassa tarjolla olevien ravintolatilojen pieni koko.
– Haluamme tarjota asiakkaille mahdollisimman monipuolisesti erilaisia ravintolavaihtoehtoja, Heikkinen kertoo.
Teppanyaki sijaitsee Pasilan asemalla, Triplan neljännen ja viidennen kerroksen välissä. Aapo Siippainen
Yksi kauppakeskuksen suurimmista ravintolatiloista on tyhjillään 5. kerroksessa. Aiemmin paikalla toimi Pearls of Anatolian Cuisine, joka meni keväällä konkurssiin. Tilalle etsitään nyt uutta vuokralaista.