Kyydistä noussut vanhus jäi linja-auton alle ja kuoli – liikennöitsijä: "Kuljettaja on kokenut kaveri"

Noin 80-vuotiaan miehen kuolema Kontulankaaren bussipysäkillä on järkyttänyt ihmisiä laajasti. Rollaattorin kanssa liikkunut matkustaja nousi myöhään sunnuntai-iltana pois 94-bussin päätepysäkillä ja jäi toistaiseksi tuntemattomasta syystä linja-auton alle. Hän kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin. Paikalle tulleiden auttajien mukaan vakavasti loukkaantunut uhri oli onnettomuuden jälkeen tajuissaan.

Reitillä ollutta linja-autoa liikennöi Helsingin Bussiliikenne.

Mitä Kontulankaaren päätepysäkin onnettomuudessa tapahtui, toimitusjohtaja Mika Seppänen?

– Matkustaja nousi keskiovesta ja jäi tuntemattomasta syystä osittain takapyörän alle. Kuljettaja oli siirtymässä päätepysäkillä uuteen paikkaan. Poliisi tutkii asiaa, emmekä kommentoi enempää. Helsingin Bussiliikenne Oy ottaa osaa omaisten ja läheisten suruun, Seppänen sanoo.

Kuinka kokenut kuski oli kyseessä ja onko hänen työssään ollut huomautettavaa?

– Kuljettaja on kokenut kaveri. Hänellä on paljon kokemusta. Huomautettavaa ei ole ollut. Kuljettaja on tällä hetkellä vapailla.

Onko Kontulankaaren päätepysäkillä jotain erityistä, joka voisi selittää onnettomuuden syytä?

– Se on lenkinomainen paikka, jossa jätetään matkustajat ja lähdetään eteenpäin. Päätepysäkiksi se ei ole poikkeava tai hankala.

– Meillä ei ole varsinaisia pysäkkikohtaisia ohjeita pysäkeille, mutta muutoin toimintaohjeet pysäkeille ja päätepysäkeille on. Sen sijaan terminaaleihin on kohdekohtaisia ohjeita, kuten esimerkiksi Elielinaukio, Rautatientori ja Tikkurila.

Annetaanko Helsingin Bussiliikenteen kuljettajille uutta ohjeistusta onnettomuuden takia?

– Otamme tilanteen vakavasti. Tutkimme omat päätepysäkkien ohjeistukset ja toimintaohjeet. Ensin pitää selvittää, mitä on tapahtunut, Seppänen sanoo.

Helsingin poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja numeroon 0295 417 931 tai sähköpostitse vihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Linja-auton alle jäänyt matkustaja kuoli Kontulassa

Bussien kaahaus kauhistuttaa Helsingissä – uutisankkuri Piia Pasanen, 48, paiskautui kiihdytyksessä lattiaan: "Moni kertonut samanlaisesta tilanteesta"

Useasti kaatunut Eini, 78, ei uskalla enää bussin kyytiin Helsingissä – liikennöitsijä: "Katuja on kavennettu paljon, linja-auton ei kuuluisi olla siellä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut