Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historian suurimmaksi paisunut Helsinki Cup alkaa maanantaina – huomioi kulkueen kävelyreitti

Nuorten jalkapalloilijoiden ykköspelitapahtuma Helsinki Cup alkaa jälleen ensi maanantaina.

Turnaus järjestetään maanantaista lauantaihin 11.–16. heinäkuuta. Pelejä pelataan yhteensä 20 kentällä eri puolilla Helsinkiä. Kenttien sijainnit ovat: Laajasalo, Lassila, Latokartano, Lauttasaari, Kontula, Käpylä, Kurkimäki, Myllypuro, Oulunkylä, Pirkkola, Puistola, Puotila, Pukinmäki, Siltamäki, Tali, Tapiola, Tapuli, Töölö, Vuosaari ja Väiski.

Perinteinen turnauskulkue järjestetään tiistaina 12. heinäkuuta. Joukkueet kerääntyvät kello 19.30 Senaatintorille, josta paraatikulkue lähtee kohti Kansalaistoria kello 19.45. Kulkueen reitti kulkee Aleksanterinkadun kautta Mannerheimintielle, josta se kääntyy Kiasman kohdalta ramppia alas Kansalaistorille. Torilla ohjelmaan kuuluvat avajaissanat, pelaajien vala sekä ohjelmaa.

Tämän vuoden pelitapahtuma järjestetään suurempana kuin koskaan aikaisemmin. Mukana on 1 610 joukkuetta eli lähes 250 enemmän kuin vuoden 2019 turnauksessa, johon osallistui eniten joukkueita turnauksen siihenastisen historian aikana. Tänä vuonna poikajoukkueita on mukana 1 359 ja tyttöjoukkueita 254.

Helsinki Cup järjestetään tänä vuonna 47. kertaa ja siihen osallistuu noin 23 000 innokasta futaria. Määrä on tuhansia pelaajia enemmän kuin koskaan aiemmin yksittäisessä turnauksessa. Turnauksessa pelataan noin 5 100 ottelua. Tapahtuma on Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus.

Ilmoittautuneista joukkueista 74 on tänä vuonna ulkomailta. Suomen lisäksi edustettuina on 11 maata: Argentiina, Brasilia, Espanja, Islanti, Latvia, Meksiko, Mongolia, Portugali, Ruotsi, Sveitsi ja Viro.

– Kansainvälisten joukkueiden paluu turnaukseen suurissa määrin on ilon ja ylpeyden aihe. Kahden kotimaispainotteisemman turnauksen jälkeen on hienoa päästä jälleen toivottamaan tervetulleiksi kisavieraita ympäri maailmaa, sillä juuri kansainvälisyys on aina ollut Helsinki Cupin suola, sanoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne tiedotteessa.

Turnauksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Turnauksen otteluohjelma on nähtävissä täältä: