Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakaniemen kauppahallin legendaarinen lihakauppa suunnittelee lopettamista

Hakaniemen hallissa vuodesta 1972 toiminut Reinin Liha suunnittelee myymälän lopettamista tämän vuoden loppuun mennessä.

– Kuluttajien ostotottumukset ovat muutoksessa, joka on näkynyt myymälän myynninkehityksessä useiden vuosien ajan. Kauppahallin sijaan kuluttajat tekevät yhä enemmän lihan hankintansa ruokakaupoista, sanoo Reinin Lihan toimitusjohtaja Arto Pajukko Helsingin Uutisille.

Reinin Lihan toiminta jatkuu Sörnäisten leikkaamossa, jossa palvellaan pääsääntöisesti ravintoloita.

– Kuluttaja-asiakkaita palvelemme edelleen erikoistilauksissa leikkaamosta käsin, Pajukko sanoo.

Kesko osti 1950-luvulla perustetun Reinin Lihan vuonna 2018.

Helsingin kaupungin mukaan Hakaniemen hallissa on tällä hetkellä kaksi lihamyymälää, kolme leikkelemyyjää ja viisi kalakauppiasta. Hallissa on lisäksi kymmeniä muita ruoka- ja käsityömyymälöitä sekä kahviloita. Kaupungin tietoon ei ole tullut, että muita yrittäjiä olisi lopettamassa.

Helsinkiläiseen lähiöön avattiin harvinainen ruokakauppa, jonka erikoisuus myydään 2,5 litran pullossa – "Myös monet suomalaiset haluavat käydä täällä"

Pajukko sanoo, että kauppahalleilla on yhä tärkeä paikkansa.

– Päivittäisostosten hankintapaikasta kauppahallit ovat muuttuneet ihmisten kohtaamispaikoiksi, ravintolakeskittymiksi ja matkailijoiden vierailukohteiksi. On hienoa, että myös historiallisesti merkittävät kauppahallit kehittyvät ympäröivän yhteiskunnan vaatimusten muuttuessa.

Vanhaan kauppahalliin avattiin myymälä, jollaista ei ole ennen nähty – Pirjo ja Jaakko innostuivat heti: "Mukava nähdä tällainen uusi paikka

Kauppahalli on ollut väistötiloissa vuodesta 2018 lähtien Hakaniemen torilla. Hakaniemen hallin peruskorjaus ja huoltopihan rakentaminen valmistuvat kaupungin tämän hetken arvion mukaan vuodenvaihteessa.

Viime kesänä kaupunki arvioi, että uudistunut kauppahalli aukeaa alkusyksystä 2022. Alunperin hallin piti valmistua vuonna 2020.

Ikoninen valomainos palautettiin kauppahallin katolle Helsingissä – kuva: 1950-luvun tyyliin tehtiin yksi iso muutos

Lukijalta: Hakaniemen lasihalli on säilytettävä

Otsikkoa muokattu 13.7. klo 18.30: Reinin Liha suunnittelee myymälän sulkemista. Lopullista päätöstä ei ole tehty.