Mies sieppasi 9-vuotiaan pojan Kulosaaressa – poliisin esitutkinta on valmistunut

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi niin sanotun Kulosaaren kaappaustapauksen esitutkinnan. Tapauksen käsittely on siirtymässä syyteharkintaan. Poliisi on tutkinut tapausta rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Epäilty rikos tapahtui Kulosaaressa 22. huhtikuuta, kun 54-vuotiaan miehen epäillään kaapanneen koulumatkalla olleen 9-vuotiaan pojan. Pojan huoltajat saivat aamulla kiristysviestin, jonka mukaan heidän lapsensa oli kaapattu.

Poliisin mukaan mies uhkasi poikaa aseella ja pakotti tämän kadun varressa odottavaan autoonsa ja kuljetti metsään Sipooseen. Matkan varrella mies pysäytti auton ja sitoi pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti asianomistajan kasvot kankaalla ja teipillä. Sipoossa mies sitoi pojan puuhun kiinni nippusiteillä ja poistui itse paikalta. Myöhemmin poika onnistui itse irrottautumaan nippusiteistä ja käveltyä läheisen tien varteen, josta autoilija otti hänet kyytiin. Poika oli löydettäessä hyvässä kunnossa.

Lue: Poliisilta lisätietoja Kulosaaren kaappauksesta: Epäilty vei 9-vuotiaan aseella uhaten metsään ja sitoi nippusiteillä puuhun – Näin lapsi pääsi pakenemaan

Poliisi on edelleen vaitonainen kommentoimaan epäiltyyn rikokseen liittyviä tarkempia yksityiskohtia.

– Poliisi on tiedottanut tapahtumien kulusta aikaisemmin, eikä siihen ole lisättävää. Epäilty kiistää edelleen, että hän liittyisi kaappaamiseen millään tavalla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut