Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Munkkiniemen uimaranta uintikieltoon – myös näillä rannoilla on havaittu sinilevää

Munkkiniemen uimarannalle on asetettu uintikielto sinilevän massaesiintymän vuoksi. Kielto asetettiin maanantaina ja se on voimassa toistaiseksi.

Sinilevää on havaittu myös muilla Helsingin uimarannoilla.

Tällä hetkellä runsaita määriä on havaittu ainakin Tuorinniemen, Laajasalon, Puotilan, Seurasaaren ja Mustasaaren uimarannoilla. Näillä rannoilla on voimassa uinnin välttämissuositus niin kauan kuin sinilevää havaitaan.

Uimarannoilla sinilevätilanne voi vaihdella äkillisestikin tuulten suunnasta ja voimakkuudesta riippuen. Ajankohtaiset tiedot suurten yleisten uimarantojen levätilanteesta löytyy ulkoliikuntakartta-palvelusta.

Helsingin pienillä yleisillä uimarannoilla ei ole uimarantavalvontaa eikä sinilevän esiintymistä rannoilla havainnoida säännöllisesti.

Mikäli sinilevää havaitaan, uimarannan vedessä ei suositella uimista.

Sinilevä voi aiheuttaa esimerkiksi ihon kutinaa, punoitusta, ihottumaa, pahoinvointia, ripulia, tajunnan häiriöitä, sekä silmä-, nenä- tai keuhko-oireita, kuten flunssan kaltaisia oireita. Sinilevälle voi altistua ihon, suun ja hengitysteiden kautta.