Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi näyttely esittelee vuoden 1952 olympialaisten historiallisia aarteita

Fazerin perustaja Karl Fazer osallistui Tukholman olympialaisten ammuntaan 1912 ja hänen pojanpoikansa Peter Fazer purjehti Tokion olympialaisissa 1964.

Helsingin olympialaiset olivat ruokahuollolle haaste. Silloinen Työmaahuolto, joka oli yksi Lotta Svärd -järjestön perillinen, muonitti 75 000 ruokailijaa päivässä. Fazer osti Työmaahuollon 1978 ja siitä tuli suomalaisten tuntema Amica.

Nyt vuoden 1952 kisojen juhlavuonna Fazerin vierailukeskuksessa voi tutustua Urheilumuseon (nykyiseltä nimeltä Tahto) kanssa rakennettuun pienoisnäyttelyyn.

Olympiaesineistö on nähtävillä 15. elokuuta asti.

Esillä on muun muassa virallinen kopio Helsingin olympialaisten soihdusta, jolla Paavo Nurmi sytytti olympiatulen. Vitriineistä löytyy olympiamitalisarja, joka koostuu kulta-, hopea- ja pronssimitaleista sekä muistomitalista ja olympiarahasta.

Fazerin oman historiallisen esineistön joukossa on tuotteita, jotka Fazer suunnitteli jo vuoden 1940 peruuntuneisiin Helsingin olympialaisiin.

Fazer Experience -vierailukeskus, Fazerintie 6, Vantaa. Ma-pe 9–18.30, la 10–16.30 ja su 11–16.30.