Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä alkaa uuden lastenkodin rakentaminen

Helsingin kaupunki rakentaa Koskelan Myrskylänkuja 1:een uudet tilat samalla paikalla noin 50 vuotta toimineelle Hyvösen lastenkodille.

Rakentamisen on suunniteltu alkavan heinä−elokuussa 2022, jolloin rakennus valmistuisi loppuvuodesta 2023.

Kaupungin mukaan lastenkodin tarjoamille tiloille on jatkuvasti kysyntää Helsingissä.

– Lastenkodin toimintaa tukee vakiintunut, turvallinen ja virikkeellinen ympäristö sekä toimiva yhteistyö tuttujen kumppanien, kuten koulun kanssa, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Uusi rakennus on suunniteltu nykyaikaisen toiminnan tarpeisiin. Se on yksi−kaksikerroksinen, harjakattoinen ja puuverhoiltu. Rakennus toteutetaan sisäpihan ympärille u-muotoon.

Työmaavaiheen alussa tontilla tehdään melua aiheuttavia louhintoja, koska tontti on kallioinen. Avokalliota pyritään kuitenkin säilyttämään mahdollisimman koskemattomana tontin luoteiskulmassa ja sisäpihalla. Työmaa tiedottaa lähinaapureita louhinnoista tarvittaessa tarkemmin. Työmaaliikenne tulee kulkemaan pääasiassa Jaalankadun kautta.

Tontilta on purettu vuonna 1971 valmistunut lastenkotirakennus, joka oli kärsinyt laajoista sisäilmaongelmista, ja jonka tilat eivät enää vastanneet nykyaikaisen toiminnan tarpeisiin. Lastenkoti toimii rakentamisen ajan väliaikaisissa tiloissa Kustaankartanossa.