Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

STT: Kuluttajaliittoon satelee yhteydenottoja takseista – Hinnat nousseet jopa 40 prosenttia

Kuluttajaliitto on saanut paljon yhteydenottoja villiksi länneksi muuttuneen taksialan ongelmista, kertoo STT. Yhteydenottajat ovat valittaneet palvelun saatavuudesta, hinnasta ja turvallisuudesta.

Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell kertoo STT:lle, että etenkin maaseudulla taksien saatavuus on heikentynyt vuoden 2018 taksilakiuudistuksen jälkeen. Kuluttajaliiton mukaan taksi voi esimerkiksi jättää tulematta, eikä yritys ilmoita peruuntumisesta lainkaan.

Taksiyrittäjät vaativat Suomeen taksitarkastajia – Kansalaisaloitteen mukaan alalla rehottaa jopa törkeä rikollisuus

Taksien hinnat ovat nousseet Tilastokeskuksen arvion mukaan keskimäärin 30 prosenttia vuodesta 2015, Pohjois-Suomessa jopa 40 prosenttia.

Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen kyseenalaistaa STT:n jutussa Tilastokeskuksen arvion. Hänen mukaansa monet hinnat ovat nousseet hyvin maltillisesti ja esimerkiksi Kela-taksien hinnat ovat jopa pudonneet Uudellamaalla.

Tilastokeskuksen arvion mukaan hinnat nousivat keskimäärin viisi prosenttia syyskuussa 2021, kun taksialan uudet muutokset tulivat voimaan. Tuolloin muutoksia tehtiin taksien hinnoitteluun sekä taksamittarin ja muiden laitteiden käyttöön.

Yle: Uber ei välittänyt kuskiensa joutumisesta oikeuteen – yhtiön lobbaus vaikutti taksilain uudistukseen

Taksikupu ja taksamittari tulevat taas pakolliseksi – Taksilain "korjaussarja" pääosin voimaan toukokuun alussa

Viime vuonna lakiuudistus palautti myös yrittäjäkokeen läpäisyn taksiluvan myöntämisen edellytykseksi. Taksiyrittäjille annettiin vuosi aikaa suorittaa koe, ja tuo määräaika päättyi toukokuun lopussa, mutta tuolloin pätevyys puuttui yhä 2 200 luvanhaltijalta. .

Taksialaa valvova viranomainen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että noin 550 luvanhaltijaa on joko laittanut asiansa kuntoon tai peruuttanut itse lupansa.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että jopa yli tuhat lupaa joudutaan peruuttamaan. Tilanne selkiytyy aika piankin tämän kattavan valvonnan myötä, sanoo ylijohtaja Kati Heikkinen Traficomilta kertoo STT:lle.

IS ajoi saman taksimatkan 10 kertaa Helsingissä – näin rajusti hinnat vaihtelivat

”Taksibasaari” siirtyi suositun yökerhon eteen Helsingissä – Kuski-Tapsa, 65, kuvailee kaaosta: ”Ennen ei yritetty blokata ajamista”

Yli 500 taksiyritystä menetti lupansa lakisääteisen tunnuksen puuttumisen takia – Tuhansilta puuttuu vielä pätevyyskoe

Taksialalta paljastui nopeasti 1,2 miljoonan euron pimitetyt tulot – Verottajan tehovalvonta iskee alkuperäistä suunnitelmaa isommalla kouralla taksialan sumuverhon läpi

Vain 40 % takseista täytti lain määräykset viranomaisten tehoiskussa Helsingissä: Puutteellisia hintatietoja, anonyymi kuljettaja, jopa katsastamaton auto