Kruunusiltojen raitiotien rakentaminen alkaa – Varaudu näihin ongelmiin

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivastonkatu–Haakoninlahdenkatu 8. elokuuta.

Tänä vuonna tehdään raitiotien vaativia maanalaisia töitä kuten johtosiirtoja, kunnallistekniikan suojauksia sekä perustuksia valaisin- ja ajolankapylväille. On myös mahdollista, että ensimmäiset kiskotkin asennetaan jo.

Matkustajaliikenne alkaa kuitenkin vasta vuonna 2027, arvioidaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Työt laajenevat todennäköisesti syksyn aikana Koirasaarentiellä välille Haakoninlahdenkatu–Reiherintie.

Rakennustyöt aiheuttavat melua ja pölyä, joita torjutaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Työmaasta koituu myös liikennejärjestelyjä sekä mahdollisia yötöitä.

Osa työvaiheista aiheuttaa kovaa melua. Tänä vuonna sellaisia ovat esimerkiksi Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen porapaalutus sekä todennäköisesti Gunillankallion lähellä tehtävä porapaalutus ja pontitus.

Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti kello 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin.

Kaikkein meluisimmat työt tehdään arkena klo 7–18. Myös muut työt voivat häiritä lähistön asukkaita, arvioidaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi työmaa aiheuttaa muutoksia pysäköintiin ja liikkumiseen. Esimerkiksi kadunvarsipysäköinti poistuu Koirasaarentieltä väliltä Saaristolaivastonkatu–Haakoninlahdenkatu viikolla 32.

Töiden edetessä kadunvarsipysäköinti poistuu osissa Koirasaarentieltä väliltä Haakoninlahdenkatu–Reiherintie.

Autoliikennettä ohjataan työvaiheiden mukaan, mutta molempiin suuntiin on aina käytössä vähintään yksi kaista. Jalankulku ja pyörätie säilyvät vähintään yhdellä puolella katua.

Myös bussipysäkkimuutoksia on luvassa. Pysäkki Haakoninlahdenkatu H4697 siirtyy itään päin elokuun aikana, Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen toiselle puolelle, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Muutkin Koirasaarentien pysäkit siirtyvät hieman rakennustöiden mukaan, mutta kuitenkin lähellä alkuperäistä paikkaansa.

Kaupunkipyöräasema Haakoninlahdenkatu 247 siirtyy elokuussa. Uusi paikka pyritään löytämään läheltä nykyistä paikkaa.

Reitit opastetaan maastossa liikennemerkein. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan myös Kruunusillat-raitiotien nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut