Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljännet koronarokotukset alkavat Helsingissä kahdessa paikassa – Nämä neljä rokotuspistettä suljetaan

Neljäs koronarokote on nyt tarjolla kaikille 70–79-vuotiaille helsinkiläisille. Rokotukseen on varattava aika. Tulevina viikkoina ajanvaraus aukeaa myös 18–69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville sekä 60–69-vuotiaille.

Iältään 70–79-vuotiaat helsinkiläiset voivat varata rokotusajan 19. heinäkuuta alkaen osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (ma–pe kello 8–16).

Neljännen rokoteannoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos henkilö on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.

– Kesälomakauden ja vaikean henkilöstötilanteen takia etenemme uusien ryhmien rokottamisessa portaittain. Rokotuksia annetaan niin ripeästi kuin henkilöstöä rokottamiseen riittää, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa tiedotteessa.

Rokotusajan voi varata Jätkäsaaressa ja Malmilla sijaitseviin rokotuspisteisiin. Tarkat tiedot löytyvät osoitteesta www.hel.fi/rokotukseen.

Kauppakeskusten pop up -rokotuspisteet Citycenterissä, Itiksessä, Kampissa ja Triplassa suljetaan keskiviikkona. Rokottajat siirtyvät varsinaisiin rokotuspisteisiin.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote.

Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.