Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllättikö jano kaupungilla? Täältä saat Helsingissä täysin ilmaista juomaa

HSY tarjoaa janoisille kaupunkilaisille maksutta raikasta ja ekologista hanavettä vesiposteista. Yli 70 pääkaupunkiseudun vesipostia palvelevat koko kesän ajan aina huhtikuun alusta lokakuun loppuun.

Helsingissä vesiposteja on muun muassa Hietaniemen uimarannalla sekä Kauppatorilla. Helsingin vanhat vesipostit ovat väriltään vihreitä.

Uudemman vesipostimallin puolestaan tunnistaa kaarevasta turkoosista metalliputkesta, josta veden ottaminen on erityisen helppoa jalkapedaalin avulla. Sellainen löytyy tällä hetkellä Hietaniemen uimarannalta.

Ennen vesipostit olivat Helsingissä osa arkipäivää. Niistä haettiin koteihin käyttövettä ämpärien ja kippojen avulla, kun juoksevaa vettä ei vielä kulkenut kotihanoihin saakka. Nykyisin vesipostit palvelevat kaupunkilaisia tarjoamalla raikasta juomavettä ulkoilijoille ja kaupungilla liikkuville.

Vesiposteista saatava vesi on samaa vettä, mitä omasta kotihanasta saa. Tämän lisäksi hanavesi on myös ekologinen valinta.

Kaikki janon sammuttamisen paikat löytyvät kartalta osoitteesta hsy.fi/vesipostit.