Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoriso keksi uuden vaarallisen leikin – Sakko uhkaa, sillä maantietunneleissa on kamerat

Kesä on saanut osan nuorisosta keksimään vaarallisen leikin, kertoo Fintraffic. Vain moottorikulkuneuvoille tarkoitetuissa tunneleissa on nimittäin havaittu kävelijöitä, pyöräilijöitä ja potkulautailijoita.

– Moottori- tai moottoriliikennetiellä sijaitsevissa tunneleissa liikkuminen muilla kuin sallituilla ajoneuvoilla on kielletty. Joillakin tieosuuksilla myös jonkin erillisen tienkäyttäjäryhmän liikkuminen tunneleissa on voitu kieltää liikennemerkillä, muistuttaa tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Törttöilystä jää kiinni, sillä tunneleissa on ympärivuorokautinen jatkuva kameravalvonta Helsingistä Rovaniemelle saakka.

Saamme keskukseen heti tiedon, kun tunneleissa tapahtuu jotain tavallisuudesta poikkeavaa.

Kari Tarkki, Fintraffic

– Saamme keskukseen heti tiedon, kun tunneleissa tapahtuu jotain tavallisuudesta poikkeavaa, kertoo tiedotteessa Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Tarkki toivoo, että vanhemmat tiedottaisivat asiasta myös jälkikasvulleen.

Kameroiden lisäksi tunneleissa on muitakin turvalaitteita, kuten sammuttimia ja kuulutusjärjestelmiä. Tiedotteen mukaan myös kamerat ovat kiinnostaneet luvattomia kulkijoita.

– Tunneleissa turvalaitteilla on merkittävä tehtävä liikenneturvallisuuden kannalta ja siksi niiden toimintaa ei saa häiritä, Tarkki sanoo tiedotteessa.

Jos tunneliin päätyy jollain muulla kuin sallitulla ajoneuvolla, rapsahtaa seuraamusmaksu. Heikki Kallio kertoo tiedotteessa, että lähtökohtaisesti seuraamus on liikennevirhemaksu.

– Liikennevirhemaksun ja sakon määräämisen perusteena olisi joko jalankulku ja pyöräily moottoritiellä tai moottoriliikennetiellä olevassa tunnelissa. Perusteena voi myös olla liikkuminen tunnelissa, jossa jalankulku ja pyöräily on erikseen kielletty liikennemerkillä. Jalankulkijalle ja pyöräilijälle voidaan määrätä liikennevirhemaksun sijaan sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, jos teko on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle.