Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moni on jäämässä elokuussa ilman veronpalautusrahoja – tässä syy

Verohallinto tiedottaa, että siltä puuttuu tilinumero 29 000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tänä vuonna. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että näille henkilöille ei pystytä maksamaan palautuksia elokuun palautuspäivänä.

Jos tilinumeronsa ilmoittaa Verohallintoon viimeistään keskiviikkona, ikävältä yllätykseltä pystyy välttymään. Riskiryhmässä ovat erityisesti monet nuoret ensikertalaiset. 2000-luvulla syntyneiden tilinumeroita puuttuu Verohallinnolta vielä yli 16 000. 1990-luvulla syntyneistä 9 000 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja, ja nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun. Näillä nuorilla ei ole ollut aiemmin tarvetta ilmoittaa meille tilinumeroa, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Mari Kleemola tiedotteessa.

Viime vuonna 30 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa.

Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean kautta myöhemmin, mutta veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.

Jos tilinumeron ilmoittaa OmaVerossa vasta omana veronpalautuspäivänä tai sen jälkeen, rahojen saamisessa kestää noin kuukausi.