Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen urheilukenttä poistuu käytöstä Helsingissä

Olympialaisia varten rakennettu historiallinen Laakson kenttä siirtyy pois ratsastuskäytöstä arviolta ainakin kuudeksi vuodeksi, kertoo Helsingin Ratsastajat.

Laakson yhteissairaalan verkkosivuilla kerrotaan, että työmaa-alueeksi tarvittava kenttä palaa ratsastajien käyttöön, kun sairaala-alueen rakentaminen valmistuu.

Helsingin Ratsastajat järjestää viimeiset kouluratsastuskilpailut Laaksossa ensi viikonloppuna 30.–31. heinäkuuta.

Auroran sairaalan maamerkki puretaan pian – näin Laakson jättityömaa muuttaa koko aluetta

Missä kilpailuja järjestetään jatkossa?

– Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on kyllä hyviä isoja ratsastuskeskuksia, joissa kilpailuja voi järjestää. Mutta toki ne ovat kaukana keskustasta, sanoo Paula Rintamaa Helsingin Ratsastajista.

Laakson ratsastusstadion rakennettiin tavoitteena vuoden 1940 olympiakisat, mutta sodan tultua väliin stadionilla kilpailtiin olympiatasolla vasta 1952. Alkuperäinen katsomo paloi vuonna 1989 ja nykyinen on vuodelta 2000.

Tällä vuosikymmenellä Laaksossa uudistuu koko sairaala-alue. Alueelle rakennetaan kolme uutta sairaalaa ja kolme nykyistä korjataan.Laakson terveysaseman ja sen kyljessä olevan päiväkotirakennuksen purkutyöt alkoivat heinäkuussa.

Laakson yhteissairaalan työmaalla rakennetaan parhaillaan vesiputkia ja muuta kunnallistekniikkaa uusia sairaalarakennuksia varten. Uudet putket vedetään Nordenskiöldinkadun ali yöaikaan, jolloin raitiovaunut eivät kulje.

Yötyöt jatkuvat vielä tulevina viikkoina. Työ valmistuu elokuun aikana, ellei ilmaannu yllätyksiä.

Laakson jättisairaalan rakentaminen alkaa tänä vuonna – näin se muuttaa kaupunkikuvaa