Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Usea Triplan ravintola joutui pulaan julkisivuremontin venymisen vuoksi, yksi lopullisesti kiinni – "Osa asiakkaista kääntyy ovella pois"

Triplan julkisivukorjauksen määrä valmistua elokuun aikana.

Triplan asuinkerrostalon kivijalassa oleva Kotipizza Pasila on suljettu lopullisesti. Epäonninen ravintola avattiin helmikuussa 2020, mutta yrittäjän mukaan se on ollut auki yhteensä vain jopa kuusi kuukautta.

Ravintola on on ollut suljettuna koronan ja remonttien vuoksi.

– Pian avaamisen jälkeen huomasimme lattiassa ongelmia. Ne saatiin korjattua, mutta huomasimme että paikka on myynnillisesti huono, yrittäjä Rahmanzadah Hashmatullah kertoo.

Kotipizza ei kuulu Triplan kauppakeskukseen vaan on osa taloyhtiötä. Tämän vuoksi ravintolaa ei näy esimerkiksi Triplan infonäytöillä.

– Sijainti oli vaikea. Ihmiset eivät löytäneet tänne, koska olemme ihan eri talossa.

Kaikkein suurin syy sulkemiseen oli kuitenkin parhaillaan käynnissä oleva Triplan julkisivuremontti. Se jätti Kotipizzan vuodenvaihteessa täydelliseen mottiin, koska ravintolan edessä oleva alue suljettiin seinälaattojen putoamisvaaran vuoksi. Osa alueesta on yhä eristettynä.

– Ihmiset eivät päässeet sinne ollenkaan. Koko alue oli välillä kiinni, Hashmatullah sanoo.

Julkisivuremontista on ollut haittaa myös muille Triplan alueella oleville ravintoloille ja erityisesti niiden terasseille. Helsingin keskustan suuntaan avautuvista terasseista suljettuina ovat olleet muun muassa Fredde´sin ja Urban Rabbitin terassialueet.

HOK-Elannon ravintolatoimialan ryhmäpäällikkö Petri Mälkiä harmittelee, että hyvät terassikelit ovat menneet heiltä nyt kokonaan sivu suun.

– Tilanne on haitannut myyntiä. Kun asiakas kävelee sisään Urban Rabbittiin ja huomaa, ettei terassi ole käytössä, hakeutuu hän toiseen paikkaan, jossa terassimahdollisuus on. Palaute asiakkailta tulee myynnin ja ihmettelyn kautta

Storyn ja The Towerin terassit on niin ikään suljettu.

– Osa asiakkaista kääntyy pois, kun terassille ei pääse. Ymmärrystä on toki löytynyt, sanoo The Towerin ravintolapäällikkö Sami Timonen.

Timosen mukaan osa asiakkaista on reagoinut julkisivuremontin venymiseen ihmetellen ja närkästyen.

– Nyt on alkanut olla enemmän sarkastista naureskelua, että onhan tämä jo vanha rakennus [Tripla valmistui 2019]. Ikävä tilanne, kun miettii Suomen kesää ja tällaisia kelejä. Voi vain miettiä, millaiset kustannukset tästä tulee, Timonen kommentoi myynnin menetyksiä.

Rakennuttaja YIT:n tavoitteena oli keväällä, että terassit olisivat voineet aueta alkukesästä.

– Kohta on elokuu ja lomakausi taputeltu. Ei ole näköpiirissä, että saisimme avattua terasseja enää tänä kesänä, Mälkiä sanoo.

YIT:n mukaan laattojen asennus ja korjaus terassialueilla pyritään saamaan valmiiksi elokuun aikana.

– Liikenne palautuu normaaliksi Firdonkadulla arviolta elokuun lopussa ja Veturitiellä jo elokuun alussa. Urakan kokonaisaikataulu hieman pidentyi, koska korjaukset halutaan tehdä mahdollisimman hyvin, mutta uusia ongelmia ei ole ilmennyt. Laattojen korjauksista on tehty nyt noin 40 prosenttia, joiden osalta tehdään viimeistelyjä, kertoo YIT:n viestintäpäällikkö Pirita Tiusanen.

Millaista palautetta Triplan kauppakeskus on asiasta saanut?

– Toki remontti haittaa liiketoimintaa. Tämä harmittaa meitä, yrittäjiä ja asiakkaita, kun kaikki terassit eivät ole käytössä. Triplassa on toki myös monta terassia avoinna asiakkaille, alueilla missä ei ole korjaustoimenpiteitä käynnissä, Triplan kauppakeskuksen konseptipäällikkö Hanna Heikkinen sanoo.

Pasilan Kotipizzaan liittyy vielä yksi käänne.

Liiketilan omistava sijoittaja Harri Saravuo suunnitteli paikkaa alun perin kahvilalle. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut, koska Saravuo ei saanut terassille lupaa kauppakeskuksen hallinnoimalta alueelta. Saravuo piti kauppakeskuksen perusteluita alueen ahtaudesta perusteettomina. Hän sanoo, että terassin ja kulkuväylän väliin olisi jäänyt tilaa 10 metriä.

– Siihen olisi tullut pieni terassi, pari pöytää, Saravuo kertoo.

Triplan kauppakeskuksen mukaan Kotipizzan terassialue on varattu toiselle yrittäjälle.

–  Paikalla on rajattu määrä terassipaikkoja, jotta kulkuväylät saadaan pidettyä vapaina, Hanna Heikkinen kertoo.

Hasmatullah haluaisi avata Kotipizzan Triplan kauppakeskuksen sisälle. Hänellä on kauppakeskuksessa ennestään intialainen Delhi Rasoi -ravintola.

– Suunnitelmissa on avata Kotipizza myös Postipuistoon.