Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Suomalaiset innostuivat nyt ulkoilusta niin, että muut Pohjoismaat jäivät jalkoihin – pyöräily ja polkujuoksu vetävät nyt

Suomalaiset ovat innostuneet nyt ulkoilusta ja ulkona liikkumisesta niin tosissaan, että muut Pohjoismaat jäävät vertailussa jalkoihin.

Asia selviää Klarnan toteuttamasta kansainvälisestä kyselytutkimuksesta: 86 prosenttia suomalaisista vastaajista suunnitteli ulkoiluaktiviteetteja tuleville kuukausille. Suomi sijoittui vertailussa selvästi kärkeen, sillä Ruotsissa vastaava luku oli 63 prosenttia, Norjassa 59 prosenttia ja Tanskassa vain 49 prosenttia. Klarna on tehnyt selvityksen seitsemän maan osalta.

Suosituimpia ulkoilumuotoja Suomessa ovat pyöräily (54% vastaajista), vaellus (36%) ja kalastus (24%). Suomalaisten tärkeimmät syyt harrastamiselle ovat oma terveys ja hyvinvointi (65%), kuntoilu (58%) ja tahto olla lähellä luontoa (36%).

– Lähes kaikki vastaajat suunnittelivat kesän ohjelmaansa liikuntaa ulkosalla. Innostus ulkoiluun näkyy kaikissa sukupolvissa teineistä senioreihin, kertoo Klarnan kuluttajakäyttäytymisen asiantuntija Carl Lindahl.

Ulkoilulajit hieman vaihtelevat sen mukaan, minkä ikäisestä vastaajasta on kyse.

– Polkujuoksu on kyselymme mukaan suosituinta Z-sukupolven keskuudessa verrattuna vanhempiin sukupolviin. Sen sijaan vaellus, joka on fyysisesti vähemmän vaativa laji polkujuoksuun verrattuna, on selvästi suositumpi laji vanhempien sukupolvien joukossa. Aika näyttää, pysyykö polkujuoksu Z-sukupolven suosiossa myös heidän ikääntyessään, vai pysyykö se nuorten ikäluokkien suosimana lajina, Lindahl pohtii asiaa.