Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki ratikkaliikenne Pikku Huopalahteen ja Ruskeasuolle katkeaa vuodeksi – kartta näyttää korvaavan reitin

Raitiolinja 10 ei liikennöi Pikku Huopalahteen ja Ruskeasuolle maanantaista 15. elokuuta alkaen.

Linja on poikkeusreitillä elokuuhun 2023 saakka.

Syynä ovat uuden raideyhteyden rakentaminen Ruskeasuon raitiovarikolle sekä samaan aikaan tehtävä Korppaanmäentien peruskorjaus.

Yhteyttä Pikku Huopalahteen korvaa bussilinja 10X. Ruskeasuolla käytettävissä ovat myös Mannerheimintien bussilinjat.

Raitiovaunupysäkit Kuusitieltä Korppaanmäentielle eli Tilkka, Ruskeasuo, Kytösuontie, Haapalahdenkatu ja Korppaanmäki jäävät ilman ratikkaliikennettä.

Raitiolinja 3 siirretään väliaikaisesti pois Kuusitieltä tilanpuutteen takia ja se ajaa Töölön hallille eli käyttää Kisahallin pysäkkejä. Ajamatta linjalla 3 jäävät pysäkit Kuusitie, Jalavatie ja Töölöntulli.

Mannerheimintien varrella eli osuudella Kuusitie-Ruskeasuo korvaavina yhteyksinä linjalle 10 toimivat nykyiset bussilinjat. Ruskeasuolta keskustan suuntaan kulkevat muun muassa runkolinjat 40, 200, 300 ja 400 Elielinaukiolle muiden bussilinjojen lisäksi. Vihdintien runkolinjat eli 200 ja 300 ovat käytettävissä Korppaanmäen ympäristöstä Ruskeasuon varikon ja Talontien pysäkeiltä.

Poikkeuksen aikana ajetaan myös erillistä korvaavaa linjaa 10X Meilahti - Pikku Huopalahti. Linjalle on varattu Kuusitien raitiovaunupysäkkien läheisyydestä erillinen tila.

HSL:n mukaan vaihtoyhteydet raitiolinjan 10 ja korvaavan bussin 10X välillä ovat lyhyitä poikkeuksen aikana.

Ruskeasuon uusi raitiovaunuvarikko tulee olemaan entisen HKL:n eli Kaupunkiliikenne Oy:n toinen päävarikko.

Urakalla on myös vaikutuksia muuhun liikenteeseen Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Esimerkiksi Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.