Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Oletko maistanut? Tämä grillien erikoisuus vauhditti kebabin suosiota Suomessa –"Hyvin pitkälle käsityötä"

Peremeç, tataarien ja turkkilaisten pyöreä rypytetty lihapiirakka. Paistettu upporasvassa tai pannulla. Erityisesti tamperelaisten grillien herkkupala. Jauhelihatäyte on lammasta, mausteet vahvat. Nautitaan kuumana.

Tiesitkö? Suomen ensimmäinen kebab-ravintola avattiin 40 vuotta sitten – kuva: poliisi teki kylmäävän tarkastuksen

Näin sanoisi tietosanakirja. Tamperelainen sanoo murteellisesti: pärämäts.

Ensimmäiset sellaiset syötiin Linkosuon leipomon Siilinkarin Grillissä 1960-luvulla. Loppu on legendaa, eikä ole ihme, että kebab juurtui Tampereelle 1980-luvun ensiaallossa. Mansessa oli nääs päästy sellaisen makuun 20 vuotta ennen muuta Suomea.

Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"

Miten kävisi Helsingin turkkilaiselta Ani-ravintolalta peremeçin paisto?

– Totta kai tiedän tuotteen, yrittäjä Ismail Ugucu sanoo, ja lupaa miettiä.

"Kaikki pienet snägärit ovat kuolemassa" – Raipen grilli myy nyt porilaisia Kaivopuistossa ja yrittäjän mukaan ainakaan asiakaspulasta ei nakkikioskien katoaminen johdu

Leipomista varten hän sanoo tarvitsevansa erityisen työkalun – jonkin sorttisen kupin. Hän kuvailee sitä käden käänteillä ja lupaa mahdollisesti hankkia sen.

– Se on hyvin pitkälle käsityötä, hän jää pohtimaan tuotteen kannattavuutta tietäen hyvin, että niitä on tapana valmistaa kerralla suuria määriä.

Tuleeko Aniin pärämätsiperjantai? kuullaan häneltä myöhemmin.

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Ylistettyyn Latitude 25 -sushiravintolaan on kuukausien jono – muuttaa nyt isompiin tiloihin, ravintolajätti Nohosta pääomistaja

Usea Triplan ravintola joutui pulaan julkisivuremontin venymisen vuoksi, yksi lopullisesti kiinni – "Osa asiakkaista kääntyy ovella pois"

Triplaan aukesi harvinainen buffet-ravintola – eron muihin sushi-paikkoihin huomaa välittömästi