Mistä tänään puhutaan?
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
Peremeç, tataarien ja turkkilaisten pyöreä rypytetty lihapiirakka. Paistettu upporasvassa tai pannulla. Erityisesti tamperelaisten grillien herkkupala. Jauhelihatäyte on lammasta, mausteet vahvat. Nautitaan kuumana.
Näin sanoisi tietosanakirja. Tamperelainen sanoo murteellisesti: pärämäts.
Ensimmäiset sellaiset syötiin Linkosuon leipomon Siilinkarin Grillissä 1960-luvulla. Loppu on legendaa, eikä ole ihme, että kebab juurtui Tampereelle 1980-luvun ensiaallossa. Mansessa oli nääs päästy sellaisen makuun 20 vuotta ennen muuta Suomea.
Miten kävisi Helsingin turkkilaiselta Ani-ravintolalta peremeçin paisto?
– Totta kai tiedän tuotteen, yrittäjä Ismail Ugucu sanoo, ja lupaa miettiä.
Leipomista varten hän sanoo tarvitsevansa erityisen työkalun – jonkin sorttisen kupin. Hän kuvailee sitä käden käänteillä ja lupaa mahdollisesti hankkia sen.
– Se on hyvin pitkälle käsityötä, hän jää pohtimaan tuotteen kannattavuutta tietäen hyvin, että niitä on tapana valmistaa kerralla suuria määriä.
Tuleeko Aniin pärämätsiperjantai? kuullaan häneltä myöhemmin.
Triplaan aukesi harvinainen buffet-ravintola – eron muihin sushi-paikkoihin huomaa välittömästi
Mainos: Helsingin kaupunki
Mainos: Helsingin kaupunki
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.