Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylistettyyn Latitude 25 -sushiravintolaan on kuukausien jono – muuttaa nyt isompiin tiloihin, ravintolajätti Nohosta pääomistaja

Korkeavuorenkadun japanilainen Latitude 25 -ravintola muuttaa ensi keskiviikkona Unioninkadun ja Pohjoisesplanadin kulmaan. Paikassa ovat aiemmin toimineet muun muassa Roster ja Espa.

Ylistetty Latitude 25 tunnetaan omakase-illallisista, joissa kokki Lucas Hoang valmisti asiakkaiden edessä jopa 20-ruokalajin sushi-illallisia.

Triplaan aukesi harvinainen buffet-ravintola – eron muihin sushi-paikkoihin huomaa välittömästi

HU kertoi viime vuoden marraskuussa, että kymmenpaikkainen ravintola oli täyteen varattu seuraavat 300 päivää.

Tällä hetkellä omakase-illalliselle on yli kahden kuukauden jono. Seuraavan kerran vapaan pöydän voi saada lokakuulle. Ravintolan varausjärjestelmä aukeaa uudelleen ensi viikolla.

Tiesitkö? Suomen ensimmäinen kebab-ravintola avattiin 40 vuotta sitten – kuva: poliisi teki kylmäävän tarkastuksen

Muuton myötä omakase-paikkojen määrä nousee 15:een, joten ravintolaan vapautuu ensi viikolla muutamia vapaita paikkoja. Samalla Latitude yhdistyy noin 100-paikkaiseen uuteen Lulu's-ravintolaan.

Thairavintola laskuttaa lautaselle jätetystä ruoasta 11,90 e – myös helsinkiläinen sushipaikka turvautuu lisämaksuun: "Arvostamme ruokaa ja ympäristöä"

Lulu'sin perustajat ovat Yes Yes Yes - ja Chéri-ravintoloista tunnetut Richard McCormick ja Alex Nieminen.

– Lulu'sissa on tavallaan kaksi hyvin erilaista ravintolakonseptia saman ravintolan sisällä. Latitude 25 toimii Unioninkadun puoleisessa siivessä, suurin osa Lulu'sia on taas Pohjoisesplanadin puolella, Alex Nieminen sanoo HU:lle.

Konepajalta tuttu sushiravintola avasi Kalliossa – "Yrityksemme on kasvanut nopeasti"

Lulu's ei tarjoile lihaa tai kalaa, mutta Latitude 25 keskittyy taas lähes pelkästään kalaan.

Nieminen sanoo, että kasvisruokaa haluavien asiakkaiden määrä kasvaa koko ajan.

– Haluamme antaa tälle joukolle enemmän vaihtoehtoja. Uskon, että kysyntää olisi enemmänkin. Yes Yes Yes opetti, että kasvisruoka voi olla muutakin kuin tofua ja ituja.

Iso-Roballe 2017 perustettu Yes Yes Yes tunnettaan muun muassa itäisen Välimeren ja Pohjois-Afrikan mauista. Uuden Lulu's-ravintolan makumaailma on saanut vaikutteita läntisen Tyynenmeren alueen ruokakulttuurista.

Ravintola yhdistelee Kaakkois-Aasian makuja eurooppalaisille tuttuihin raaka-aineisiin. Lulu’sin annoksiin kuuluu muun muassa italialaisesta Cacio e pepe -klassikkopastasta inspiraationsa saanut udon-nuudeliannos.

– Kaakkois-Aasian mausteet, raaka-aineet ja ruoanvalmistusmenetelmät inspiroivat minua suunnitellessani Lulu’sin makumaailmaa. Menu on leikkisä ja yllättävä, ja se rakentuu pienistä annoksista, jotka on tarkoitettu jaettaviksi, Richard McCormick kertoo tiedotteessa.

Lulu'sin pääomistaja on ravintolakonserni Noho Partners. Nieminen sanoo, että hänen ja McCormickin yritys omistaa ravintolasta yhtä suuren osan kuin Latituden Lucas Hoangin perhe.

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia

Latitude 25:n Bulevardilla hetken aikaan toiminut sisarravintola Gari on suljettu pysyvästi.

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

Helsingin autenttisimmaksi kehuttu thai-ravintola muutti uuteen paikkaan – "Myös jotkut suomalaiset tykkäävät tulisesta ruoasta"

Joko kävit? Suomiräppärin firma avaa ravintoloita nyt kovalla tahdilla – "Alkaa olla Helsinki täynnä"