Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljännen koronarokotteen ajanvaraus alkoi yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18-69-vuotiaat helsinkiläiset saavat nyt koronarokotteen neljännen annoksen. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajan voi varata osoitteesta koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8-16).

– Riskiryhmiin kuuluvien perussairaudet lisäävät vakavan koronataudin riskiä. Toivomme, että mahdollisimman moni helsinkiläinen välttyisi koronan vakavilta tautimuodoilta, siksi tarjoamme nyt neljättä rokotetta kaikille riskiryhmiin kuuluville täysi-ikäisille. Kesälomien vuoksi rokotuksissa edetään ryhmä kerrallaan ja rokotuksia annetaan ajanvarauksella. Pyrimme rokottamaan niin ripeästi kuin mahdollista, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo tiedotteessa.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Riskiryhmään kuuluminen kannattaa varautua tarvittaessa todistamaan esimerkiksi sairauskertomuskopiolla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Välttääksemme rokotuspaikoilla jonoja, toivomme, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa aikaa, kiitos!