Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joukkoliikenteessä edessä suuri muutos – Tällainen on raitiolinja 7:n uusi reitti

Raitiolinja 7:n tulevaa jatkoyhteyttä aletaan rakentaa jo ensi viikolla. Rakennustyöt aloitetaan Meilahdesta, minne rakennetaan raitiolinja 7:n päätepysäkki.

Muutostyö jatkuu reilun vuoden verran, sillä linjan päätepysäkki on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden syksyllä.

Linja 7:n reitti kulkee aikanaan Pasilan ja Meilahden välillä seuraavasti: Nordenskiöldinkatu–Reijolankatu–Mannerheimintie– Tukholmankatu. Meilahdessa linjan päätepysäkki sijoitetaan Rosina Heikelin puistoon.

Meilahdessa tehdään ensi maanantaista alkaen katutöitä Tukholmankadulla ja Haartmaninkadulla – tämä työ valmistuu kuluvan vuoden lopussa.

Rakennustöiden vuoksi raitiovaunut eivät kulje Töölöntullin ja Munkkiniemen välisellä reitillä 1.–9. elokuuta. Korvaavana yhteytenä voi käyttää runkolinjaa 500, jolla pääsee Töölöntullilta Munkkiniemen puistotielle.

Munkkiniemen aukiolle on yhteys linjoilla 500 ja 510 Töölön tullista. Linja 500 ajaa Munkkiniemen aukiolle samaa reittiä, kuin ratikka 4.

Munkkiniemen puistotien päässä linja 500 kääntyy Laajalahdentielle, josta se jatkaa Munkkivuoreen.

Munkkiniemen puistotieltä Saunalahdentielle ei siis ole palvelua. Lähibussi 34 kulkee kuitenkin Munkkiniemen puistotien läheltä pysäkiltä Perustie Saunalahdentielle. Myös lähibussilla 33 Ritolehto–Munkkivuori pääsee Vanhasta Munkkiniemestä lähemmäksi linjan 500 pysäkkejä.

Toinen vaihtoehto Töölön tullista on linja 510, joka ajaa Paciuksenkatua pitkin Munkkiniemen aukiolle ja sieltä Kuusisaarentietä pitkin eteenpäin Otaniemeen.

Matkustajien kannattaa matkustaa linjoilla 500 tai 510 Töölön tulliin ja vaihtaa siellä raitiovaunuun 10 tai 4. Lisäksi bussit Elielinaukion suuntaan Töölön tullin Mannerheimintien puoleiselta pysäkiltä ovat yksi vaihtoehto.

Kaikki ratikkaliikenne Pikku Huopalahteen ja Ruskeasuolle katkeaa vuodeksi – kartta näyttää korvaavan reitin

Raitiolinja 4 pian viikon tauolla – tässä syy