Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP Helsingin tulos kehittyi hyvin – uusi jättipankki aloittaa ensi kuussa

Uusia asuntolainoja nostettiin OP Helsingistä vuoden ensimmäisellä puoliskolla 8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Asuntomarkkinoilla vuoden alkupuolisko on ollut hyvä. Uusien asuntoluottohakemusten määrä on palautumassa huippuvuoden 2021 jälkeen lähemmäs koronapandemiaa edeltänyttä tasoa johtuen Ukrainan sodan aiheuttamasta epävarmuudesta ja korkojen sekä asumismenojen kasvusta, OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen kertoo tiedotteessa.

OP Helsinki kertoo selviytyneensä alkuvuodesta hyvin, vaikka maailmantilanne aiheuttaa suurta epävarmuutta. Asiakasliiketoiminta kasvoi vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ja tulos ennen veroja oli 20,5 miljoonaa euroa (vuosi sitten 15,5 miljoonaa euroa).

–  Asiakasliiketoimintamme kasvoi ja OP Helsingin vakavaraisuus on vahva, vaikka Ukrainan sota ja inflaation kiihtyminen heikentävät toimintaympäristömme taloudellisia näkymiä ja aiheuttavat epävarmuutta asiakkaissamme, Viitanen sanoo.

Sijoitusmarkkinoilla OP Helsingin asiakkaat olivat aktiivisia. Aktiivisten osakesijoittajien määrä ensimmäisellä vuosipuoliskolla kasvoi 4,4 prosenttia. Uusia rahasto- ja sijoitusvakuutusmerkintöjä tehtiin vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla viime vuonna.

– Osakekaupan volyymit ovat tasaantuneet alkuvuoden huippulukemiin verrattuna, Viitanen toteaa.

Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan Osuuspankit yhdistyvät elokuun alussa Uudenmaan Osuuspankiksi. Sillä tulee olemaan yli 600 000 asiakasta.

Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta toimenpiteitä.