Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupungin palkkavirheitä yhä 5 000 työntekijällä – Näin ongelmaa yritetään nyt ratkoa

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelma ei ota ratketakseen. Sarastia-palkkajärjestelmän massiiviset maksuhäiriöt ovat kevään ja kesän kuluessa kiusanneet tuhansien työntekijöiden palkansaantia.

Tällä hetkellä palkkavirheitä on vielä noin 5 000 tapauksessa, kun vielä viime viikon torstaina niitä oli vajaassa 4 700 tapauksessa. Täysin puuttuvia palkkoja on nyt kaikkiaan 141 työntekijän kohdalla. Viime viikon torstaina niitä oli parisensataa.

Palkanmaksun asiakaspalvelussa on aloittanut viime viikolla yhteensä 20 uutta henkilöä. Kaupungin mukaan lisäresursoinnin ansiosta asiakaspalvelun sähköpostijonoa on saatu vähennettyä reilusti ja kyselyihin vastaamisaikaa lyhennettyä.

Käsittelemättömiä viestejä on tällä hetkellä 1 960 kappaletta, kun viikko sitten niitä oli 4 400 kappaletta. Normaalitilanteessa asiakaspalvelussa käsitellään noin 5 000 sähköpostia viikossa.

– Edelleen jatkuvan ongelmatilanteen vuoksi olemme hakeneet rekrytointien lisäksi vapaaehtoisia henkilöstöstä ylitöihin. Talpaan on rekrytoitu sekä sisäisin siirroin että ulkoisin rekrytoinnein yhteensä 40 henkilöä, joista 20 henkilöä asiakaspalveluun, kertoo Talpan va. toimitusjohtaja Päivi Turpeinen.