Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohua herättänyt sähköyhtiö meni konkurssiin – toimi näin, jos sinulla on yhä saatavia Fi-Nergyltä

Kohua herättänyt sähköyhtiö Fi-Nergy Voima Oy on asetettu konkurssiin 21. heinäkuuta annetulla Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Fi-Nergy keräsi laskutuksessaan ennakkomaksuja, jolloin sähkösopimusten päätyttyä yhtiön olisi pitänyt toimittaa asiakkaalle loppulasku ja palauttaa ylimääräiset maksut. Monilla kuluttajilla on Fi-Nergyltä useiden satojen eurojen saatavia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto neuvoo, että konkurssitilanteissa ainoa mahdollinen tapa saada puuttuvat suoritukset on valvoa saatavia konkurssimenettelyssä. Kuluttajan tulee seurata konkurssipesän tiedotusta, jos haluaa valvoa saatavansa myöhemmin.

Fi-Nergy Voima Oy:n konkurssipesän pesänhoitajaksi on määrätty Borenius Asianajotoimisto Oy:n asianajaja Robert Peldán. Kuluttajien tulee lähettää tiedot saatavistaan pesänhoitajalle mahdollisimman pian, sillä pesänhoitajan on saatava selvitys valmiiksi 21. syyskuuta mennessä.

Tiedot lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen finergy@borenius.com tai kirjeitse Borenius Asianajotoimisto Oy:n osoitteeseen Eteläesplanadi 2, 00130 Helsinki. Jos kuluttaja ei tarkalleen tiedä saatavansa määrää, voi hän esittää tästä pesänhoitajalle arvionsa.