Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljättä koronarokotetta tarjolla taas uudelle ryhmälle Helsingissä – Lue tästä ohjeet

Neljättä koronarokotetta ryhdytään nyt tarjoamaan 60–69-vuotiaille helsinkiläisille. Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajan varaa nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Ajan voi myös varata soittamalla puhelimella 09 310 46300 (arkisin kello 8–16). Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteiden tarkat sijainnit ja aukioloajat löytyvät osoitteesta hel.fi/rokotukseen.

– Suosittelemme, että mahdollisimman moni 60 vuotta täyttäneistä ottaisi myös neljännen rokotteen. Rokotukset ovat paras tapa suojautua koronan vakavilta tautimuodoilta, muistuttaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kaupungin tedotteessa.

– Välttääksemme jonoja rokotuspaikoilla toivomme, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa aikaa, Lukkarinen jatkaa.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote. Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Viime viikolla ajanvaraus neljänsiin rokotuksiin aukesi 18–69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Nämä rokotukset jatkuvat edelleen.