Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Täällä syödään läskisoosia! – Itä-Helsinkiin avattiin klassikoita tarjoava ravintola: "Sain paistaa burgereita kyllikseni golfklubeilla"

Korttelibistro käänsi työvoimapulan ja lopettamisuhan voitokseen.

Vielä muutama kuukausi sitten tuskailivat ravintoloitsija Hanna Paksula ja uskolliset kanta-asiakkaat: Periikö Pikku Hukan hukka?

Ei perinyt. Sulkemisuhka Kettutiellä on nyt ohi.

Herttoniemeläinen bistro on valmistellut kesäloman aikana aivan uuden alun ja saanut uusia voimia. Keskiviikkona 3. elokuuta Pikku Hukka avaa lounaansa juhlallisesti läskisoosilla.

Lehtipihvi menetti valtikkansa! – IL: Tämä on nyt ABC:n suosituin ruoka

"Festarit pilasivat sen maineen" – keittiömestari jyrähtää suomalaisten suosikkiruoan puolesta

Keittiöstä otti vetovastuun ravintola Spisin entinen keittiöpäällikkö ja osakas Antero Aurivuo, joka kokkasi koronavuonna 2021 myös myyrmäkeläisessä Sapuscassa.

Miten Paksula löysi hänet?

– Itse asiassa Antero otti minuun yhteyttä nähtyään Pikku Hukan hakevan keittiömestaria. Juttelimme ensimmäisen kerran jo alkuvuodesta. Aikataulut eivät silloin natsanneet, mutta keskustelu jatkui keväämmällä ja aloituksesta sovittiin kesällä.

Tiesitkö? Suomen ensimmäinen kebab-ravintola avattiin 40 vuotta sitten – kuva: poliisi teki kylmäävän tarkastuksen

Paksulalla on selkeä ajatus, millaisen paikan hän haluaa Pikku Hukasta.

– Olinhan haaveillut siitä hyvät kymmenen vuotta ennen kuin pääsin toteuttamaan unelmaani 2019, tosin harmillisesti juuri koronahässäkän kynnyksellä.

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Juuressa, Sodexolla, Fazerilla, Bankissa, Palacessa, Viassa ja Karljohanissa.

Pikku Hukka tehtiin Paksulan mukaan rakkaudesta ruokaan ja Hertsikaan. Hän halusi sen olevan Itä-Helsingin ihanin bistro.

Bistro, kortteliravintola, helposti lähestyttävä ja hyvä ruoka ovat sanoja, jotka toistuvat taajaan Paksulan puheenparressa. Keittiön kulmakivet ovat hänen mukaansa ranskalaisissa klassikoissa ja husmanskostissa, mutta ote omassa ajassa.

– Näihin ajatuksiin ja tavoitteisiin Anterokin ihastui.

– Sain paistaa burgereita kyllikseni golfklubeilla, Aurivuo tuumaa.

– Jätämme pizzanpaiston suosiolla muille ja pelaamme omilla vahvuuksillamme, komppaa Paksula.

Tämän keskiviikon lounaslistalla ovat läskisoosin lisäksi paistettu punakampela ja spagetti al pesto, jonka saa myös vegaanisena.

– Läskisoosia on tehty kerran aikaisemminkin arkilounaalla ja siitä pidettiin kovasti, joten tykkäsin kovasti ideasta, kun Antero ehdotti sitä ensimmäiselle kesäloman jälkeiselle arkilounaslistalle.

Wienerleikkeestä on jo tullut Pikku Hukan tavaramerkki.

– Bistrolistan toiseksi klassikoksi valitsimme skagenin. Paistetusta maksasta on myös puhetta. Se saattaisi sopia jollekin viikonloppulounaalle. Itsenäisyyspäivänä olemme jo kahtena vuotena tarjonneet kuhaa Marskin tapaan ja vorschmackia, mutta näin pitkälle syksyyn emme vielä ole suunnitelleet. Itse odotan eniten Anteron omia luomuksia, Paksula kertoo lähitulevaisuudesta.

Helsinkiläisen saaren ravintola on pysynyt pienoisena salaisuutena – tarjolla harvinaiseksi käyneitä annoksia: "Paikan klassikkoja"

Nyt Pikku Hukalla on mahdollisuus tehdä myös cateringtilauksia. Niitä onkin kysytty, mutta resurssien puuttuessa tekemiseen ei ole revetty. Työvoimapula ja lopettamisuhka kääntyi lopulta aukiolojen laajentamiseksi:

– Tarvitsen salitiimiin lisävahvistusta. Hakusessa on vielä ammattitaitoinen ja mukavassa porukassamme oman paikkansa ottava salityyppi, Paksula kertoo hieman iloisemmissa tunnelmissa kuin kevään synkissä someviesteissään.

Pikku Hukka, Kettutie 3 (lähin metroasema Siilitie)

Keittiön aukioloajat 15.8. alkaen: ma-ti 11-15, ke-to 11-20, pe 11-21, la 12-21 ja su 12-20.

Perheyritys selätti työvoimapulan – Ravintolan keittiötä pyörittää nyt kaksikko Mariupolista

Oletko maistanut? Tämä grillien erikoisuus vauhditti kebabin suosiota Suomessa –"Hyvin pitkälle käsityötä"

Maistuisiko luukeitto, verimakkara tai munuaismuhennos? Sata vuotta sitten suomalaiset hakivat jo noutoruokaa ja söivät yksinkertaisemmin ja tuhdimmin kuin nyt