Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko muistanut tarkistaa nämä kolme asiaa kun menet asuntoesittelyyn? – Näin neuvoo myyjä

Montako kertaa olet katsonut taloyhtiön ilmoitustaululle asuntoesittelyyn mennessäsi?

Se on joka tapauksessa yksi asia, joka kannattaa katsoa. Näin neuvoo asuntomyyjä Sirpa Plyhm JM Suomen tiedotteessa. Myös piha-alueesta ja porraskäytävästä voi nähdä, onko taloyhtiötä hoidettu oikein vai. Myös naapureista voi saada osviittaa tällä konstilla.

– Jos menisin nyt itse asuntoesittelyyn, niin kiinnittäisin varmasti huomiota piha-alueeseen ja porraskäytävään. Niistä näkee miten aluetta ja taloyhtiötä yleisesti hoidetaan. Lisäksi niistä voi saada hiukan vinkkiä, millaisia ihmisiä taloyhtiössä asuu. Kolmantena asiana katsoisin taloyhtiön ilmoitustaulun. Siitä saattaa saada hyvää tietoa siitä mitä taloyhtiössä on menossa, miten yhtiössä mahdollisesti kommunikoidaan ja miten siellä hoidetaan päivittäisiä asioita, kuten vaikkapa pesutuvan ja saunan käyttöä, Plyhm kertoo tiedotteessa.

Uudiskohteen ostajan on viisasta asennoitua esittelyyn hiukan eri tavalla.

– Niitä ostetaan todennäköisesti asunnon pohjakuvien ja muiden myyntiasiakirjojen, joten tutkimalla muun muassa kaavaotteen näkee miten alue tulee rakentumaan. Uudiskohteessa remontoitavaa ei ole ja materiaalit ovat aina uusia. Niihin voi myös helpommin vaikuttaa, joten valintoja kannattaa pohtia hiukan enemmän etukäteen kuin vanhemmissa asunnoissa, Plyhm kuvailee.