Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeuden tuomari kilahti sosiaalisessa mediassa ja haukkui kollegaansa kusisaappaaksi – Hovioikeus: "Esitetyt näkemykset eivät edusta hovioikeutta"

Helsingin hovioikeuden tuomarina työskentelevä Eero Nikkarinen kilahti tiistai-iltana pahanpäiväisesti Twitterissä käytyyn keskusteluun. Seurauksena oli useampi kommentti, jotka olivat suurimmaksi osaksi suunnattu Lapin yliopiston prosessioikeuden professorille Mikko Vuorenpäälle.

Nikkarisen mielestä Vuorenpään kommentit olivat laadultaan rasistisia ja naisvihamielisiä. Seurauksena Nikkarinen kutsui Vuorenpäätä muun muassa kusisaappaaksi sekä äärioikeistolaiseksi.

– Mun arvio on että et ole tehnyt päivääkään ns. oikeita töitä (pl. auskultoiniti). Sen sijaan sä heität päivät pääskytysten sun rasistista ja misogyynistä paskaa sieltä sun norsunluutornista, Nikkarinen latasi.

Seuraavaksi Nikkarinen kertoo, että on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana laittanut ihmisiä vankilaan.

– Mä sen sijaan olen viimeset 20 vuotta pannut ihmisiä lusimaan. Valkoisia, mustia, siltä väliltä, miehiä, naisia, nuoria, vanhoja. Mä ehkä luulen tietäväni asiasta enemmän, hän jatkaa.

Tilanteen eskaloitumista edelsi Nikkarisen ja Vuorenpään välille syntynyt kiistatilanne.

Helsingin hovioikeus kommentoi välikohtausta sähköpostitse keskiviikkona aamupäivällä.

– Hovioikeuden hallinnon tietoon on saapunut yksityisellä Twitter-tilillä olevia viestejä. Twitter-tilillä ilmoitetaan sen olevan tuomarina työskentelevän henkilön yksityistili.

– Kyseisellä yksityisellä Twitter-tilillä esitetyt näkemykset eivät edusta hovioikeutta. Asiaa selvitetään hovioikeudessa ja ryhdytään sen jälkeen tarvittaviin toimiin. Hovioikeuden ei ole ainakaan tässä vaiheessa mahdollista kommentoida asiaa enemmälti, muotoillaan viestissä, jonka on allekirjoittanut hovioikeuden presidentti Asko Välimaa.

Ilta-Sanomat tavoitti Mikko Vuorenpään, joka ei halunnut kommentoida jupakkaa millään lailla.

Eero Nikkarisen lehti tavoitti tiistaina.

– Hän (Vuorenpää) on twiitannut viimeiset kolme vuotta railakkaasti. Ei minulla ole tähän mitään kommenttia sen enempää, Nikkarinen vastasi Ilta-Sanomille.

Keskiviikkona lehti ei enää ole Nikkarista tavoittanut.