Tärkeintä on että menee eteenpäin

Lavasuosikki: Portion Boys on kasvattanut suosiotaan tietoisen tasaisesti. Yhtyeen alkuperäisjäsen Mikael Forsby on onnellinen siitä, että hyvä meininki tarttuu lavalta yleisöön asti.

Tuokiokuva Suomen kesästä: pieni baari pienellä suomalaisella paikkakunnalla. Vierasta ihmetyttää, mikä ihmeen kappale soi jo viisi kertaa illan aikana ennen kuin bändi on alkanut soittaa.

– Minä kannattelen kyläbaarimme pitäjää, vedän kaikki kurkusta mitä jää pienestä palkkapussistani, laulaa rosoinen miesääni.

Kyseessä on totta kai Portion Boys -yhtyeen Kyläbaari-kappale. Yhtyeen toinen perustajajäsen Mikael Forsby on erittäin tyytyväinen sen menestykseen. Tekijäapua kertosäkeen tekstiin mies sai toiselta raskaan sarjan tekijältä, Arttu Wiskarin taustalta löytyvältä Janne Rintalalta.

– Kyläbaari nousi radioihin viiveellä. Vauhti kiihtyy -kappaleen suosio auttoi myös tässä, Forsby kertoo.

Niin. Vauhti kiihtyy. Kyseessä on Matin ja Tepon klassikosta tehty uusversio. Sen hoksasi JaloTiina eli Tiina Forsby että tässä voisi olla kappale johon saisi elämää myös 2020-luvulla. Mikael Forsby sai studiossa ensimmäisen demon tehtyä nopeasti, ja sen jälkeen tuli pian vahvistus myös turkulaisveljeksiltä että ei muuta kuin tekoon vain.

Sen jälkeen biisin kanssa on menty täysillä. Emma-gaalassa nähtiin väkevä versio biisistä, mukana olivat niin turkulaisveljekset, yhtye kuin oululainen kuorokin.

– Onhan se ihan makea juttu nähdä että minkälaisia seurauksia sillä kappaleella on ollut. Se on myös rikkonut tietynlaisia rajoja, yhdistänyt väkeä vauvasta vaariin. Ikärajattomassa tapahtumassa nuorin katsoja on 3-vuotias ja vanhin on jo vahvasti eläkkeellä, ja kaikki ovat täysillä mukana siinä biisissä. Se on yhteinen juttu, Mikael Forsby sanoo.

Portion Boys on pitkän linjan yhtye. Yhtyeen muusikoissa on vahvaa pirkanmaalaistaustaa ja Pohjanmaalta. Tamperelaisen klassisen muusikkosuvun edustaja Jimi Hautamäki on nähty yhtyeessä tuuraavana keikkarumpalina. Mikael Forsby on itse lähtöisin Isojoelta.

– Ennätysmäärä keikkoja on ollut tänä vuonna, meidät on pidetty hyvin kiireisenä. Viikossa on menty neljää viittäkin keikkaa. Tämä on vahvasti kesämusiikkia, selkeästi ihmiset ovat hyvällä tuulella ja tykkäävät bilettää kesällä, syksyllä sitten ehkä keikkoja on tiedossa vähän vähemmän.

Yhtye esiintyy elokuussakin runsaasti.

– Meidän tavoitteemme on tuottaa positiivista ja hyvää mieltä, on ihminen minkälainen tahansa tai minkäikäinen tahansa. Se on vähän hullua huomatakin sitä lavalta, miten ne on niin täysillä mukana niissä biiseissä ja millä tavalla ne toimivat keikoilla. Joskus meinaa tulla pieni itkukin kun katsoo että minkälainen meininki yleisöllä on.

Bändiliideri Forsby suhtautuu tulevaisuuteen rauhallisesti eikä paina liikaa kaasua tavoitteiden osalta. Stadionkeikkakin saa tulla, jos on tullakseen. Määräänsä enempää sellaistakaan asiaa ei auta miettiä, tärkeintä on elää päivä kerrallaan.

– Nöyryys on olennaista, jos haluaa tehdä pitkän uran. Tärkeintä on, että menee eteenpäin, Forsby sanoo.

Portion Boys

Perustettiin vuonna 2010. Yhtyeen voi katsoa esittävän nykyaikaista junttidiskoa.

Yhtyeen jäseniin kuuluu Kenraali Vahva, El Meissel, JaloTiina, A.P. Vuori ja Taiteilija Nieminen.

Yhden taiteilijanimen takaa löytyy Mikael Forsby, yhtyeen keulamies ja biisien tuottaja ja osasäveltäjä.

6. elokuuta Portion Boys esiintyy Järvenpää soi-tapahtumassa, 13. elokuuta Seinäjoen Solar Sound Festivalilla ja 27. elokuuta Tampereella Tampere soi-tapahtumassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut