Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulli paljasti suuren huumausaineiden salakuljetusringin – pääepäilty Belgiasta, huumeiden arvo yli miljoona euroa

Tulli tiedottaa, että se on tutkinut amfetamiinin, ekstaasin ja kokaiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatiota. Tutkinnassa on useista törkeistä huumausainerikoksista ja ampuma-aserikoksista muodostuva kokonaisuus. Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä 1 634 000 euroa.

Organisaation hallusta on takavarikoitu maaliskuussa 2022 yhteensä yli 46 kilogrammaa amfetamiinia, amfetamiinin saostamiseen tarvittavaa välineistöä, yli 60 grammaa kokaiinia, 784 grammaa marihuanaa ja erilaisia luvattomia ampuma-aseita, kuten katkaistun haulikon.

Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä 1 634 000 euroa. Yhteensä takavarikoiduista huumausaine-eristä olisi saatu yli 230 000 huumausaineen käyttöannosta.

– Osa amfetamiinista on tuotu Suomeen öljymäisessä muodossa ja siitä on saostettu amfetamiinia sitä varten vuokratussa loma-asunnossa Itä-Uudenmaan alueella. Esitutkintamme perusteella huumausaineet on tuotu Suomeen postiliikenteessä, kertoo tutkinnanjohtaja Tero Virtanen huumausaineiden maahantuonnista Tullin tiedotteessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että levitykseen on päätynyt yhteensä yli 10 kilogrammaa amfetamiinia, 300 grammaa kokaiinia ja 18 000 ekstaasitablettia, 755 000 euron arvosta.

Organisaatiota on johdettu osittain ulkomailta ja sen toimintaan epäillään osallistuneen yhteensä noin kymmenen henkilöä. Useita henkilöitä on edelleen vangittuna.

– Pääepäilty on Belgian kansalainen, joka on järjestänyt huumausaineiden maahantuonnin Suomeen. Suomessa huumausaineiden levityksestä on pääasiassa vastannut suomalainen mieshenkilö. Muut Suomessa ja ulkomailla toimineet henkilöt koostuvat sekä suomalaisista että muiden maiden kansalaisista. Osalla epäillyistä on rikostaustaa Suomessa, kertoo tutkinnanjohtaja Virtanen.

Esitutkinta valmistuu elokuun aikana ja asia siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.