Triplaa piinaavaan ongelmaan ei ole löydetty ratkaisua – kuva: pääovet korjattiin nippusiteillä

Kolmoskerroksen tyhjät liiketilat mysteeri.

Triplan kauppakeskuksen reistailevia ovia ei ole saatu korjattua. Erityisesti iäkkäillä Ihmisillä on yhä vaikeuksia päästä sisään ja ulos Pasilan rautatieaseman painavista pääovista.

Triplaan aukesi harvinainen buffet-ravintola – eron muihin sushi-paikkoihin huomaa välittömästi

Piinaava tilanne on kesän aika jopa pahentunut. Hätäratkaisuna otettiin hiljattain käyttöön nippusiteitä ja erilaisia remmejä, jotta osa rikkoutuneista ovista saatiin pidettyä auki.

– Ovista kulkee miljoonia ihmisiä. Ne ovat mielettömän kovalla käytöllä, kauppakeskuksen toimitusjohtaja Päivi Salonen sanoo.

Salonen kertoo, että korjaaminen on pitkittynyt muun muassa sen vuoksi, että osien saaminen on tällä hetkellä vaikeaa.

Usea Triplan ravintola joutui pulaan julkisivuremontin venymisen vuoksi, yksi lopullisesti kiinni – "Osa asiakkaista kääntyy ovella pois"

Nykyisiä korkeita lasiovia ei pystytä muuttamaan täysin toisenlaisiksi. Yksinkertaista ratkaisua ei ole tällä hetkellä löydetty, koska korjauksessa täytyy tekniikan lisäksi ottaa huomioon arkkitehtuuri.

– Kyseessä on Helsingin toinen päärautatieasema ja sen on oltava sen näköinen. Itse olen saanut oven joka kerta auki, mutta tiedossa on, että haasteita aiheuttavat sekä ovien paino, välillä kova tuuli sekä avauslaitteiden toimivuus, Salonen kertoo.

Vikoja on ollut myös monissa kauppakeskuksen muissa ovissa. Esimerkiksi Veturitien pyöräparkin sähköovista ei pääsyt heinäkuussa välillä lainkaan sisään tai ulos. Ovia pidettiin tämän vuoksi kokonaan auki ennen kuin vika saatiin korjattua parissa päivässä.

Matkatavaroiden säilytyslokerot ovat olleet Triplan toinen kesto-ongelma. Lokerot ovat olleet epäkunnossa siitä lähtien, kun ne otettiin käyttöön heinäkuussa 2020. Osalla niiden käyttäjistä matkatavarat ovat jääneet jumittuneen lukon taakse. Tällä viikolla lokerikot olivat käytössä, mutta Salonen sanoo että koko järjestelmä tullaan vaihtamaan uuteen.

Näitä kahta liikettä asiakkaat toivovat Triplaan – uusi toimitusjohtaja Päivi Salonen, 38, huokuu tyytyväisyyttä kauppakeskuksen vetovoimasta

Arkkitehti kertoo syyt, miksi Tripla valmistui 1,5 vuotta etuajassa – "Sitä ihmeteltiin myös ulkomailla"

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut