Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Anssi Kela täytti 50 vuotta ja ihmettelee ajan kulumista – "Uskon, että tässä on paljon hyviä vuosia vielä edessä"

Artisti: Suosittu esiintyjä sanoo olevansa tyytyväinen siihen, mitä on tähän mennessä saavuttanut.

29. heinäkuuta oli se päivä, jolloin muusikko Anssi Kela täytti 50 vuotta. Muusikon juhlapäivä ei jäänyt huomaamatta – onnitteluja sateli Mika Häkkiseltä asti. Vuosien kuluminen tuntuu artistista lähinnä hämmentävältä.

– Aika samalta tuntuu, en ole huomannut että liike olisi hidastunut. Viidenkympin rajapyykki toki pistänyt miettimään enemmän. Kolmekymppisenä ei ehkä kauheasti miettinyt, mitä seuraavaksi.

Vanheneminen on tuonut mukanaan toki nöyryyttä, vaikka Anssi Kela toki on aina ollut hyvin nöyrä artisti.

– Aika on kasvattanut ymmärrystä ja arvostusta siitä, miten onnekkaassa asemassa sitä kuitenkin onkaan. Vuosikymmenten ajan on saanut tehdä asioita, jotka eivät ole millään lailla itsestäänselvyyksiä, hän huomauttaa.

Anssi Kela nauraa nuorelle itselleen, joka hämmästeli Deep Purplen soittajien ikää 1980-luvun hurjina vuosina.

– Muistan nuoruudesta sen kun olin kova Deep Purple-fani ja ne tekivät comebackin vuonna 1984. Ajattelin, että he ovat ihan muumioita, miten he voivat tehdä keikkoja? Heistä vanhin oli silloin ehkä vähän yli 40 vuotta. Ajattelin, että se on ihan mahdotonta.

– Nyt Rolling Stones päätti juuri kiertueen. He alkavat olla 80-vuotiaita. Suomea kiertää paljon itseäni vanhempia artisteja ja he antavat uskoa siihen, että tässä on paljon hyviä vuosia edessä. Tuolla ne heiluvat eikä tarvitse yhtään hävetä sen toiminnan puolesta. Uskon, että tässä on paljon hyviä vuosia vielä edessä, Kela sanoo.

Kesällä Kela on yhtyeineen kiertänyt Suomea tiiviisti. Syksyllä on luvassa jälleen enemmän sooloesiintymisiä.

– Koronavuosien jälkeen on huomannut että katsojat ovat selkeästi innoissaan. Vielä edeltävänä kesänä oli erikoiskeikkoja, turvavälejä ja rajoitettua kapasiteettia. Nyt on kollektiivinen vapautuminen ja hurmos, ja on ollut todella suuri ilo keikkailla tänä kesänä, Kela kiittelee.

Kahden vuosikymmenen aikana Kelan tuotannosta on jäänyt elämään useampia lauluja. Se tuntuu lauluntekijästä toki mukavalta.

– 1972 on osa bilebändien vakiosoittolistoja ja minullekin tulee viestiä että taas tämäkin bändi esittää sitä kappaletta. Tuoreimmista biiseistä Miten sydämet toimii? alkanut mennä Suvi Teräsniskan version kautta mainiosti, ja yhtäkkiä bilebändit ovat alkaneet soittamaan sitäkin, Kela kertoo.

– En näe tätä alaa minään kilpailuna enkä tee ranking-listoja, olenko Suomen suosituin artisti vai en, se on hämmentävää ajattelua. Otan kiitollisena vaan vastaan sen mitä tulee vastaan ja toivon mukaan keikoille löytäisi porukkaa jatkuvastikin.

Tulevaisuuden osalta yksi asia voisi olla hyvä tavoite.

– Toivon mukaan 60-vuotiaanakin voisin antaa tällaisen haastattelun. Voi vaan toivoa että säilyisi terveenä ja hommat jatkuisi siten kuin jatkuu.

– En ole harkinnut Olympiastadionin varaamista. En luota ehkä ihan siihen, että sinne olisi riittävästi tulijoita. Kymmenen vuotta sitten saattoi olla sellainen ajatus, että jonkun areenan voisi varata ja sitä voisi kokeilla että miten megaspektaakkeli irtoaisi. Nyt asiaa ei ajattele ihan samalla valla. Se on ehkä jonkinlainen bonus tulevaisuudessa, se tulee jos on tullakseen, Kela pohtii.