Kova väite: Fortum seisottaa voimalaa tahallaan, jotta sähkön hinta nousee – IL: Näin yhtiöstä kommentoidaan

Fortum seisottaa Meri-Porissa 565 megawatin lauhdevoimalaitosta. Suomen Sähkönkäyttäjät ry:n (ELFI) toimitusjohtaja Pasi Kuokkanen väittää Iltalehdessä, että kyseessä on yhtiöltä tietoinen ratkaisu, jotta sähkön hinta nousee.

Kuluttajat ovat viime aikoina hämmästelleet sähkön hinnan tuntuvaa nousua.

– Se ratkaisu on Fortumille taloudellisesti todennäköisesti erittäin kannattava. Ja se on sitten meiltä kaikilta sähkönkäyttäjiltä pois, Kuokkanen sanoo Iltalehdelle.

– Jos Meri-Porin voimalaitos tulisi markkinoille, ja sen muuttuvat kustannukset ovat merkittävästi alle sähkön markkinahinnan, niin se alentaisi kyllä merkittävästi sähkön hintaa Suomessa. Toki osa hyödystä voisi valua Baltian suuntaan, hän jatkaa.

Fortum vastasi viestintäpalvelunsa kautta Iltalehdelle seuraavasti.

– Meri-Porin toiminta on mitoitettu osaksi Suomen tehoreservikapasiteettia, ja laitos on ollut tehoreservissä kesäkuun loppuun asti 2022. Päätöstä ei ole vielä tehty Meri-Porin ottamisesta kaupalliseen käyttöön. Tällaisen mahdollisen päätöksen jälkeen käyttöönotto vie useita viikkoja, eikä laitoksella tällä hetkellä ole riittävästi henkilöstöä eikä hiiltä pitkäaikaiseen kaupalliseen käyttöön.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut